Cipő mágia - experimentális cipő dizájn

Puszta lábvédő és divat funkciójukon túl a cipők identitást, csoporthoz való tartozást és a viselőjük személyiségét egyaránt magukban hordozzák. Ezenkívül jelentős kreatív lehetőséggel is bírnak. Formatervezők kezében a divatos mindennapi tárgy látványos és egyedi, autonóm plasztikai művé vagy limitált kiadású lábbelivé változik.

Székelyfonó homokanimációs látvány show-val

Kodály Zoltán egyik legkülönlegesebb műve, a Székelyfonó a világon egyedülálló újítással látható Pécsett: a nemzetközileg elismert Cakó Ferenc élőben készíti el a darabot megelevenítő homokanimációs előadását.

Fotók a Zsembery gyűjteményben

Dr. Zsembery Dezső magángyűjteményéből nyílt kiállítás az esztergomi Duna Múzeumban. Kovács Lajos dorogi író fotótárlatot megnyitó szövegét lánya, Kovács Klára olvasta fel.

Tóleves palacsintával – És most zajkeltésre készül a Westwerk

A Westwerk Alkotóműhely egy éve csobbant bele Szombathely kulturális-képzőművészeti életébe, és ez a csobbanás nagy hullámokat vetett. De nem csak azért, mert az egyesület egy napfényes délután erejéig betűtésztalevest csinált a Csónakázótóból. Ez volt az Openart. Aztán következett a Process Ivanov, a Green – és hamarosan újabb köztéri akció várható. A hívószó ezúttal a hang. Vagy a levegő.

Te akkor ilyen designer vagy? – avagy mit csinál egy elméletis 7.

Ezúttal gyerekkönyveket ajánl – nem csak gyerekeknek. Kecskés Nóri művészettörténet alapszakról érkezett a MOME designelmélet mesterképzésére, ahol pályafutását a rektori díjjal kitüntetett, kortárs gyerekkönyvekről írt szakdolgozatával zárta, amelynek témája jól passzol Nóri másik kedvenc elfoglaltságához, a grafikához is.

HON-VÁGY fotópályázat

A Habitat for Humanity Magyarország fotópályázatot hirdet az otthon, illetve az otthon hiányának bemutatására. A pályázat célja tematizálni a magyar lakhatási helyzetet, valamint megjeleníteni az otthon sokszínűségét, illetve az otthon hiányának tragikumát, s a mai magyar lakhatás szociográfiai ábrázolása. A pályázat során olyan fényképeket várnak, amelyek az otthonhoz és az otthontalansághoz kapcsolódnak, a fotográfia eszközével történeteket, élethelyzeteket jelenítenek meg.

A hét főbűn – Hieronymus Bosch nyomában

Kiállítás felhívás - a A Kecskeméti Katona József Múzeum IX. KORTÁRS KERESZTÉNY IKONOGRÁFIAI BIENNÁLÉ - A hét főbűn – Hieronymus Bosch nyomában - címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2018. március 10. – május 27. között a kecskeméti Cifrapalotában.

Miskolci operettkiállítás Moszkvában

A magyar operett aranykoráról mesél ezekben a hetekben Moszkvában a miskolci színészmúzeum: a Kálmán Imre születésének 135. évfordulójához kötődő, egy hónapig látogatható kiállítás június végén nyílt meg a Bahrusin Színházi Múzeum szalonjában.

Piros-fehér évadot zár a Radnóti

Világhírű rendezővel és egy ősbemutatóval hirdeti a következőt évadot a Radnóti Színház.

„A Duna egy napja” - fotópályázat

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkársággal közösen.