SZIMMETRIÁK- Wes Anderson és a Postás találkozása a bábszínpadon

A napsütötte sávot választja a Weöres Sándor Színház udvarán, de hát általában is magas hőfokon, falakat szétfeszítő energiával működik Szikszai Rémusz, aki a szombathelyi Tesztoszteron-bemutató után Kecskemétre indult: Tóték-előadást rendez a kecskeméti Ciróka Bábszínházban.

Huszonöt előadással vár a XI. Kaposvári ASSITEJ Biennálé

A hagyományhoz híven a műfaj legjobbjait vonultatja fel idén május 6. és 10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás és változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathat a közönség.

Országos Színházi Találkozó - Kaposvár

A kaposvári Csiky Gergely Színház, az idei Országos Színházi Találkozó házigazdája. Véget ért a szemle “verseny programjának” kiválasztása, a szervezők forradalmi színházi élményekkel készülnek.

Májusban rajtol a DESZKA Fesztivál

Magyarország idei legnagyobb színházi eseményén 2024. május 9. és 18. között 10 napon át 8 helyszínen 31 előadást láthatnak az érdeklődők. A Deszkának idén is elengedhetetlen része a GÖRDESZKA, a fesztivál gyermek- és ifjúsági szekciója, amelyen olyan előadásokat láthatnak az érdeklődők, amelyek fiataloknak (is) szólnak.

A Sziveri-jelenség

„Az idő felejt, és mi könnyen felejtünk az időben. Még élünk néhányan, akik tudjuk, akik még elékezünk arra, milyen volt ő. Hogy kért sajtot, bort, pálinkát, hogy vett zakót vagy táskát magának. Fontos ez?”

Évtizedek a műemlékzónán innen és túl

Gráfel Lajos történelmi építész-műemlékvédelmi szakember és grafikus nem ismer lehetetlent, ha szülővárosa, Észak-Komárom szebbé-jobbá tételéről van szó.

Szlovákiai művész is kiállít a Biodómban

Egy somorjai származású szereplője is lesz a budapesti Biodómban készülő különleges látnivalónak. Szűcs Gábor fényfestő, képzőművész egyedüli szlovákiaiként képviseli majd régiónkat.

A dolgok esti lélekvándorlása – Gyévuska, a velünk élő történelem a WS Színházban

“(…) és el-elnézem,
hogy’ szállnak fényes ablakok
a lengedező szösz-sötétben.
Így iramlanak örök éjben
kivilágított nappalok
s én állok minden fülke-fényben,
én könyöklök és hallgatok.”
(József Attila: Eszmélet)

LÉLEKTEREK

Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga.
(Illyés Gyula)

Hol a világ közepe?

Tóth László kísérlet(ei) és más(ok) hang(ban)/játék(ban)/szín(ben).