Tradíció és innováció. 70 év báb- konferenciafelhívás

Az OSZMI három helyszínes konferenciasorozatára várja színháztörténészek, kutatók, egyetemi hallgatók, szakírók, 20 perces előadásait.

Csíkos, anyukás - Bátorságpróba a Mesebolt Bábszínházban

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház kicsi kamaraterme hol apró, de kényelmes dióhéj, hol meg fényekkel, árnyakkal teli dzsungel – ahol Peti, a gyáva kistigris lakik. Hét év után vitte színre újra a társulat Hanna Januszewska varázsmeséjét. A varázslat működik.

A Mesebolt Bábszínház vendégjáték Marosvásárhelyen

A Mesebolt Bábszínház a Külgazdasági és Külügyminisztérium „Vendégoktatók a Magyar Kultúráért 2019” program részeként Marosvásárhelyen, a Művészeti Egyetemen vendégszerepel.

NÉZŐPONTOK

A Vojtina Bábszínház az évad ötödik, egyben utolsó kiállítását Nézőpontok címmel rendezi meg. Szélesre tárják a szemhatárt, az elmúlt öt év bábelőadásait szokatlan szemszögből idézik meg kiállítótermükben. Több nézőpontból, rögzített képek más-más kivágatában mutatják meg az előadások hangulatát.

A gyáva kistigris

Igenis, ijesztő tud lenni a világ! Mert ki tudja, mi lakik a szobánk sötét sarkában? Ki neszez éjszaka a padláson. Bátorság kell ahhoz, hogy felkapcsoljuk a villanyt az üres konyhában, hogy ki merjük nyitni a ruhás szekrényt, hogy beugorjunk, avagy inkább csak bemásszunk egy vízzel teli medencébe, ahol éppen úszni tanítanak bennünket…

Bábtervezés MESTERfokon 1. - az Állami Bábszínház tervezőasztala

A PIM- Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára és a Budapest Bábszínház közös kiállítása.

A Mesebolt Bábszínház 2019/2020-as színházi évada

Sokszínű bemutatók sorával készül a Mesebolt Bábszínház a 2019/ 2020-as színházi évadra.

Zsófi és Péter – egy végtelen történetben

A Ziránó Színház legújabb bábjátékát Veres András írta és rendezte. A Kelekótya haramiák klasszikus kesztyűbábos előadás, de a kulcspillanatokban Zsófi és/vagy Péter előjön a paraván mögül: mint eleven útjelzők a mesebeli rengetegben, vagy strázsák és segítők a mese és a valóság határán.

Kodály madara

Zenés képszínházi előadás a Vojtina Bábszínházban.

Bábvita-zárás után 2. - Kuthy Ágnes hozzászólása

"Úgy tűnik, hogy a pár hónapja indított vitát annak ellenére sem érdemes lezárni, hogy formálisan megjelent már a vitazáróm. Remélhetően mások is késztetést éreznek majd, hogy kitágítsák az eszmecsere témáit és határait." Nánay István