Hetvenéves az Ariel Bábszínház

Hamarosan hetvenedik évadát nyitja meg a marosvásárhelyi bábszínház, mai nevén az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, amely péntek délután 5 órakor a Hoppláda című gyerekelőadás bemutatójával indítja az ünnepi évadot. A 4 éven felülieknek szóló produkciót magyarországi, Blattner-díjas vendégművészek állították színpadra: Kolozsi Angéla rendező és Mátravölgyi Ákos tervező.

Bábszínház a Bárókertből

Legközelebb a hétvégi füredi Romantikus reformkor fesztiválon lehet találkozni a Bárókerti Bábszínház Miska-mesék című előadásával. A kétszemélyes színház tavalyi alapítása óta nagy utat járt be, szerepeltek rengeteg balatoni nyári fesztiválon, de még a romániai Szatmárnémetiben is felléptek. Az alapító Pásztorné Simon Annamáriával felsőörsi otthonukban beszélgettünk. - Sági Ági interjúja.

Griff Bábszínház - két bemutató egy napon

Szeptember 22-én dupla bemutatóval nyitja meg kapuját a Griff Bábszínház. Délelőtt a legkisebbeket várják legújabb babaszínházi előadásukkal, délután pedig a nagyobbak számára készültek egy távol-keleti népmese átdolgozásával.

Egy rókáról és egy farkasról

A debreceni Vojtina Bábszínház első bemutatója az évadban. Az Egy rókáról és egy farkasról sokak számára ismerős lehet. Bábosházukban 2007-ben állították először színpadra Veres András rendezését, melyet idén újra műsorunkra tűznek.

Évadnyitó a Vaskakas Bábszínházban

Szeptember 3-án tartotta a Vaskakas Bábszínház évadnyitó társulati ülését. Idén is négy új bérletes előadással várják az iskolás és óvodás csoportokat.

Kabóca Bábszínház - XV. Mesefesztivál

A Mesefesztivál több éves hagyomány Veszprémben, időpontja Benedek Elek születésnapjához, a Népmese Napjához közeli napokra esik. Idén a VMK-val közösen, az egész épületet behálózó programmal várják a szervezők a nézőket.

Maszatosnak lenni jó! - interjú Bartal Kiss Ritával

A nagyváradi Lilliput Társulat idei évadának első bemutatóját szeptember 8-án mutatta be. A Túl a Maszat-hegyen című zenés mesejátékot Bartal Kiss Rita rendezte.

Hét mesebeli esztendő a Bóbitában

A Bóbita Bábszínház - Bábmúzeum ez évi első kiállításának címe: Hét mesebeli esztendő. A színház a Zsolnay Negyedben eltöltött hét év darabjainak bábkollekcióját, díszlet elemeit mutatja be.

Mesés bábok - bábos mesék

Arany János művei és a bábtechnikák című elsősorban a családokat megszólító időszakos tárlattal a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézményeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára mutatkozik be.

Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozója

A Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozója 2018. október 3-7-ig kerül megrendezésre, a Nemzeti Kulturális Alap fennállásának 25. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként.