Négyballábas kisegér a társulat fészerében

A Lilliput Társulat készülő produkciójáról, A négyballábas kisegérről az előadás egyik rendezőjét, Lélek Sándor Tibort kérdeztük.

Akár egy hangos képeskönyv – interjú Bartal Kiss Rita rendezővel

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat készülő produkciójáról, a Sosevolt Cirkuszról Bartal Kiss Ritát, az előadás rendezőjét kérdeztük. Bemutató: május 21, 17 óra, Árkádia Bábszínház, nagyterem.

Megemlékezés, történés és játék – Pacsirták tűzben a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Kovács Géza Pacsirták tűzben címmel rendezett előadást a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész hallgatóival. Két – első pillantásra tűz és víz – szerző párbeszédbe hívásával új báb/színpadi játék született: a forgatókönyvet is Kovács Géza jegyzi.

SZÍVKÖR- Harlekin Bábszínház

Zádori Szilárd vezetésével a Harlekin Bábszínház színészeiből néhány éve kórus szerveződött. Elsősorban a színház rendezvényein lépnek fel. Idén, a Költészet Napjára videót készítettek, amelynek a különlegessége, hogy Sóvári Csaba verséhez, Zádori Szilárd szerzett zenét. A címe: SZÍVKÖR

BARÁTSÁG - Vojtina Bábszínház

A Vojtina Bábszínház társulatának tagjai a Magyar költészet napjára kortárs magyar költőktől gyűjtöttek verseket, amelyet a "BARÁTSÁG" fogalma fűz egybe.

A gyermeki képzelőerő határtalansága

A Vojtina Bábszínház_ Arika, az elkápráztatóművész című új darab bemutatója kapcsán készült interjú Kolozsi Angéla rendezővel és Szőts Orsolya látványtervezővel, akik az alkotómunkában összeszokott párost alkotnak. Velük beszélgettünk többek között a gyermeki képzelőerőről, a hitelességről és az igazmondás témáiról.

Bemutatók egész sora várja a visszatérő nézőket

Életünk megszokott folyását felfordító koronavírus-járvány szinte mindnyájunk sorsára hatással volt. Nehezen vitatható, hogy az egyik legsúlyosabb csapást a művészvilág szenvedte el. Az elmúlt esztendő tavaszától máig tartó időszakban könnyű- és komolyzenei események, színházi előadások sokasága maradt el. Hogy miként is érzik magukat ebben a bizonytalanságban a Harlekin Bábszínház tagjai? Többek közt erre is kíváncsiak voltunk az Éry-Kovács András igazgatóval folytatott beszélgetés során.

„Színészként is, rendezőként is szeretnék állandóan fejlődni”

Hivatásról, társulatról, tervekről Szűcs Rékával, a Harlekin Bábszínház tagjával.

Bízzunk a bábban!

A Bábszínházi Világnap alkalmából a Magyar Bábművészek Szövetsége és a Budapest Bábszínház az idei évben a Junior Prima Díjas Markó-Valentyik Annát kérte fel a világnapi üzenet megírására.

GRÉTA

A Kabóca Bábszínház a pandémia ellenére is ellátja szakmai feladatait a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. A héten tartották Gréta című készülő előadásuk olvasópróbáját.