Pulcinellák hétvégéje DEBRECEN - Emlékkert

A ,,Szervusztok, Pajtikák!” 2. hétvégéje.

Szervusztok, Pajtikák! / Csepűrágók világtalálkozója, szabadtéri láncfesztivál- SZOMBATHELY

10. Színházi Olimpia - Bábművészeti Világtalálkozó - SZERVUSZTOK, PAJTIKÁK! Csepűrágók világtalálkozója SZOMBATHELYEN, szabadtéri láncfesztivál in memoriam Kemény Henrik, 29 előadás és játék, 11 külföldi, 1 határon túli és 16 hazai fellépő.

ELFELEJTETT LÉNYEK ÉS ELVESZETT ÜGYEK

A 10. Színházi Olimpia keretében a Vojtina Bábszínházba érkezik a híres holland társulat, a Duda Paiva Company.

Molnár Gyula: Tárgyszínház könyvbemutató

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet valamint a Budapest Bábszínház a Budapest Bábszínház Abstract - I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál keretében rendezi meg a könyvbemutatót.

Lányok, lepkék, fellegek – Marosvásárhelyen készült el a világ szabásmintája

Lehetne a címe akár az, hogy 5 lány. Vagy 5 tündér. Játékba hívják a mindjárt 110 éves Weöres Sándort, aki a Mesebolt szomszédságában, a patakparton kedves macskájával üldögél egy padon, itt mintha mindig sütne a nap. Ha pókháló is megbújik egy sarokban, az csak jót jelent. Lányjáték öt tételben Weöres Sándor verseire.

Április közepén kezdődnek a 10. Színházi Olimpia programjai Békés vármegyében

A 10. Színházi Olimpia keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenhárom vidéki bábszínház összefogásával Bábművészeti Világtalálkozót szervez április 9. és június 30. között. A békéscsabai programok április 15-én kezdődnek. Yael Rasooly művész Paper Cut című, felnőtteknek szóló előadását láthatják a békési vármegyeszékhelyen. Május 13-án Écsi Gyöngyi vágsellyei születésű lelkész, népdalénekes, -gyűjtő, bábszínész érkezik a Viharsarokba Szőlőszem Kálmán című előadásával.

Fény nélkül nem él az árnyék

„A fény mellé kell az árnyék, különben az általános ragyogás mindenkit megvakít. A jó mellett szükség van a rosszra, mert nélküle a ‚jóság’ megszűnik létezni, hisz nincs semmi, amihez képest ‚jók’ tudnánk lenni.” (Böszörményi Gyula)

Kecskemét adott otthont a 10. Színházi Olimpia első bábelőadásának

Yael Rasooly elvarázsolta kecskeméti közönséget. Csütörtökön este egy világhírű produkcióval ünnepelhette a kecskeméti közönség a 10. Színházi Olimpiát, amelynek idén Magyarország ad otthon. Az izraeli Yael Rasooly hozta el a Cirókába Paper Cut című előadását, frenetikus sikert aratva.

A Vaskakas Bábszínház a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

A Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon (Subotica International Festival of Children's Theatres) mutatta be a győri Vaskakas Bábszínház Óz című produkcióját. A szakmai zsűri két díjat ítélt meg a bábszínház előadásának: az Ózé lett a legjobb látványnak járó elismerés ( Svila Velichkova tervező), továbbá a Dorkát játszó Gergely Rozália kapta az öt színészi díj egyikét.

A Színházi Olimpia a Kövér Béla Bábszínházban

Sajtótájékoztatót tartott a szegedi Kövér Béla Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretében megvalósuló programjairól.