Válasz Galántai Csabának a Magyar Bábművészek Szövetsége elnökségétől

A Magyar Bábművészek Szövetsége elnöksége és a hivatásos bábszínházak igazgatói reagálnak Galántai Csabának a Magyar Nemzetben megjelent: A magyar bábkatedra lezüllesztése c. írására.

Válaszféle Galántai Csabának a Magyar Nemzetben megjelent írására

Van-e rá szó? – Rossz titkok az eltüntetős ládából a Meseboltban

Sűrű, mégis áttetsző előadás született a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban a Lili és a bátorság című regény alapján. Nyelvet kerestek a kimondhatatlan tapasztalatok kimondására.

Lili és a bátorság

A Mesebolt Bábszínház, a Kőszegi Várszínház és a Vojtina Bábszínház közös előadása.

A Mesebolt Bábszínház meghirdette az új évadot

Nehéz szezont zárt a Mesebolt Bábszínház is, de a csütörtöki sajtótájékoztatón Kovács Géza igazgató bizakodva hirdette meg az új évadot. A sok, nemegyszer erőn felül elvégzett minőségi munka és a járványhelyzet után a legnagyobb fegyvertény, hogy „élünk”. A Meseboltban most is próbák zajlanak: készül a Kőszegi Várszínházzal – és a debreceni Vojtinával – együtt tető alá hozott nyári koprodukciós bemutató.

Kommunikációs szakembert keres a Vojtina Bábszínház

Ha szereted a meséket, a játékokat, és szárnyal a képzeleted, ha hiszel a hagyományainkban, de bírod a kortársat is, ha szívesen és rugalmasan mozogsz a bábok világában, bírod a gyerekzsivajt és a hangszeres programokat, egyaránt kedveled a rendhagyó előadásokat és a klasszikus műfajokat....

SZÍNÉSZI ÁLLÁS - PÉCS

Az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet meghallgatást hirdet 30 év alatti férfi színész-bábszínész számára.

Kék, kék, kék – A szívdobogás története

Van története a szívdobogásnak, a madár röptének, a hintajátéknak, a harangozásnak, a kötéltáncnak, a légtornászmutatványnak, a legyezőnyílásnak? Ha van, akkor pont olyan, mint A kékruhás kislány története a Ciróka Bábszínház előadásában. Nem is olyan: az. Picasso komédiásai nem kilépnek a képből, hanem belépnek a képbe; a határ az álomlátó csillagos ég.

Online beiratkozást és felvételit tart a sepsiszentgyörgyi drámatagozat

Az Osonó társulatvezető-rendezője által húsz éve alapított és vezetett, Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. Az Oktatási Minisztérium zöld utat adott a képességvizsgák megszervezésére, így a kialakult egészségügyi helyzetben, a kiadott rendelettel összhangban online beiratkozás és felvételi lesz a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Drámatagozatán.

Közlemény a Vitéz László és a Hungarikummá nyilvánítás jelenlegi helyzetéről

A Korngut-Kemény Alapítvány szerepe Vitéz László és a Vitéz László-játék kiemelt Nemzeti Értékké nyilvánításának folyamatában. A jelenlegi helyzetre reagál az alapítvány kuratóriuma.