Úton Smaragdváros felé

"Támogató környezetben eltűnnek vélt hiányaink” – Halasi Dániel rendezővel beszélgettünk, úton Smaragdváros felé.

Lányok, lepkék, fellegek – Marosvásárhelyen készült el a világ szabásmintája

Lehetne a címe akár az, hogy 5 lány. Vagy 5 tündér. Játékba hívják a mindjárt 110 éves Weöres Sándort, aki a Mesebolt szomszédságában, a patakparton kedves macskájával üldögél egy padon, itt mintha mindig sütne a nap. Ha pókháló is megbújik egy sarokban, az csak jót jelent. Lányjáték öt tételben Weöres Sándor verseire.

Új utakon a Napsugár

Új évad, új játszóhely, új sorozatok, új korosztályok! Hagyományosan a BÁBOZDÁval nyitja meg új évadát a Napsugár Bábszínház a közönség előtt szeptember 16-án, 16:00 órakor.

SZINkópé2023

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Kövér Béla Bábszínház által szervezett SZINkópé Fesztivál.

雕刻師和布袋戲團介紹: A fafaragó mester és a bábtársulatok bemutatkozása

許協榮/協榮雕刻社 Hszü Hszie Zsung/ Hszie-Zsung Fafaragó Stúdió.

Pulcinellák hétvégéje DEBRECEN - Emlékkert

A ,,Szervusztok, Pajtikák!” 2. hétvégéje.

A Napsugár Bábszínház új otthona

A Modern Városok Program keretében megvalósuló, Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztésének egyik állomásaként, a tavalyi évben átadott Steiner–Omaszta-kúria (Munkácsy Emlékház) mellett újult meg az Ursziny–Beliczey-kúria is, amely hosszú évtizedek enyészete után, a felújítást és egy modern épületrésszel való kibővítést követően a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthona lett 2023. május 26-tól.

ARANYFÉNYŰ BÁBOK - A TAJVANI ARANYKOR

A 10. Színházi Olimpia keretében a Bóbita bábmúzeuma egy különleges tárlatot lát vendégül: a „potehi”, a kínai eredetű tajvani kesztyűsbábok által mutatkozik be Magyarországnak a Távol-Kelet bábszínházi világa.

Szervusztok, Pajtikák! / Csepűrágók világtalálkozója, szabadtéri láncfesztivál- SZOMBATHELY

10. Színházi Olimpia - Bábművészeti Világtalálkozó - SZERVUSZTOK, PAJTIKÁK! Csepűrágók világtalálkozója SZOMBATHELYEN, szabadtéri láncfesztivál in memoriam Kemény Henrik, 29 előadás és játék, 11 külföldi, 1 határon túli és 16 hazai fellépő.

ELFELEJTETT LÉNYEK ÉS ELVESZETT ÜGYEK

A 10. Színházi Olimpia keretében a Vojtina Bábszínházba érkezik a híres holland társulat, a Duda Paiva Company.