Bábéletek és bábhalálok - UNIDRAM 2018

Az „egy jövőkovácsoló műhelyˮ fenntartási szándékával 1997 óta évente megrendezésre kerülő UNIDRAM fesztivál elsődleges célkitűzése, hogy pódiumot és találkozási helyszínt biztosítson az Európa keleti, valamint nyugati felén működő független társulatok számára.

Utazz velünk Bábországba!

Országos bábmódszertani konferencia Szolnokon.

A csapat, és a közös cél

…mindig élveztem, ahogy összeállt a csapat, ahogy elterjedt valamiféle derű, összetartozás.” - beszélgetés Bandura Emesével, a Brighella Bábtagozat vezetőjével.

A császárfiú álma – különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Színház

A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is.

Különleges Diótörő a Harlekin Bábszínházban

Az egri Harlekin Bábszínház idei első nagyszínpadi bemutatója a Diótörő és a patkányok. A jól ismert Csajkovszkij-muzsikára készülő bábmusical folytatja A dzsungel könyvével és a Pán Péterrel megkezdett, a magyarországi bábszínházakban egyedülálló törekvést, amely a zene és a báb kapcsolatát vizsgálja.

A bábtervezésről

Szakmai nap és konferencia az OSZMI szervezésében.

A Mesebolt Bábszínház nemzetközi fesztiválsikere

A KATOWICE – DZIECIOM, azaz „Katowice a gyerekeknek” elnevezésű nemzetközi bábszínházi fesztivált 13. alkalommal rendezték meg, melyen a bábszínház Katowice város polgármesterének különdíját nyerte el.

A Torzonborz visszatér díjai Kolozsváron

A XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon két díjat – legjobb díszlet, legjobb zene – nyert el a Bóbita Bábszínház a Torzonborz visszatér című előadásával.

Puncspancserek

Ha adunk a „referencialitásra”, akkor kicsit korán – egy melengető, arany levelektől zizgő októberi napon - mutatta be a szombathelyi Mesebolt Bábszínház az Ármányos puncspancsot. Michael Ende története szilveszter éjszakáján játszódik, amikor a tét a világ megmentése. Mi más. És a remény, hogy a rossz jóra fordítható. Pontosabban a jó – az jó marad, észrevétlenül. Vitéz László a háttérből biztatóan integet.

Újabb díjat kapott Kolozsváron a Brighella Bábtagozat

Október 15. és 19. között tizenhetedik alkalommal szervezték meg Kolozsváron a Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválját, melynek programjában 24 előadás volt látható, a szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozata A bőgős fia meg az ördögök című előadással lépett fel.