ÉRINTÉS- virtuális fotókiállítás

Art Limes | 2021-09-21

„Szerintem a fotónak van egy nagyon érdekes tulajdonsága: a fotó igaz. Lehet tiszta vagy zavaros is, de a fotós arra törekszik, hogy a képen rend legyen. Ezt a két szót emelném ki: igaz és rend.” M. Nagy László

M. Nagy László több (cseh) szlovákiai lap – az ÚJ SZÓ, a HÉT, a SZABAD FÖLDMŰVES, a ŹIVOT, a SMER, a ŚPORT, a NŐ, a ŚTART– fotóriportereként dolgozott. Munkája mellett önálló és csoportos kiállításon vett részt. Első bemutatkozása 1980-ban Dunaszerdahelyen volt, majd ezt követte Ipolyság, Nagymegyer, Marcelháza, Jóka, Hegyéte, Nagykürtös, Ipolyvarbó, Budapest, Nemesócsa, Tallós, Pozsony, Vereknye, Csicsó, Pozsony-casino, Ipolybalog, Rárósmúlyad, Helemba, Garamkövesd, Nána, Zenta.

Idős korára falura, Helembára költözött. M. Nagy László nagy utat járt be, míg az épületlakatos inasból a szociofotózás egyik ismert és elismert képviselőjévé vált. Az ősz folyamán egy albummal jelentkezett, amely fotóit és haiku verseit tartalmazza.

A fotóművész most virtuális kiállításra hívja az érdeklődőket.

„A virtuális világ nem egy ideális megoldás, de ennek ellenére – az utóbbi időben – már talán el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle. Természetesen ne vigyük túlzásba, de olykor pótmegoldásnak alkalmazható. Gyorsan megjegyzem a személyes kapcsolatot semmi más nem pótolja! De ebben az újbóli járványhelyzettel fenyegető világban jobb híján most egy virtuális fotókiállításra hívom meg önöket-benneteket”

Fotó: M. Nagy László - facebook profil

A kiállítás meghívója a galériában tekinthető meg.

További képek