SÉRUM - Fénnyel írt gondolatok

Art Limes | 2021-09-29

SÉRUM FÉNYFESZTIVÁL Somorján.

A SÉRUM FÉNYFESZTIVÁL 2021. október 9-i programjai a Városi Művelődési Központban (Szent István tér 489/2, 931 01 Somorja)

How did we arrive to project on buildings?

BORDOS László Zsolt 3D mapping művész előadása

Időpont: 2021.10.09., 17.00 óra 

BORDOS László Zsolt: FÉNYFORMÁK [2018]
Bordos László Zsolt Fényformái a primer geometrikus alakzatok fény-árnyék relációit vizsgálják egy lumino-kinetikus környezetben. A mozgó fény által a vizuális tapasztalás folyamatosan változik, így a látvány folyamatos mintavételezésre nyújt lehetőséget. A fény és az árnyék mozgásával a geometrikus formák mindig új megvilágításba kerülnek és ugyanannak a formavilágnak a folyamatosan változó aspektusait és mintáit rajzolják elénk. A fényforrás az óramutató irányával megegyezően mozog és pontosan 1 perc alatt ér körbe. A három geometriai test összefüggő triásza a napóra asszociációját idézve a bolygók mozgására is emlékeztet. Bordos alkotása a háromdimenziós Tér és az Idő meditatív megtapasztalására hívja a látogatót.
koncepció és tervezés: BORDOS László Zsolt, keretek és famunkák: RÁCZ Kristóf,LED kontroller: CZINGÁLI Zoltán
 
Nemzetközi kiállítás megnyitója

Időpont: 2021.10.09., 18.00 óra, Tallós Prohászka István kiállítóterem (VMK)

Kiállító művészek: András NAGY, BESNYŐ Dániel, BODROS László Zsolt, Gábor SZŰCS, Gaspar BATTHA, Kati KATONA, MARUSCSÁK Dávid, Thomas COLLET

 

 

 

Szövegközi képek: Szűcs Gábor és Nagy András munkái

Nagy András: A képzelet észlelés, 3D nyomtatott műtárgy, luminokinematikus posztamens (30x30x90), 2021

Az észlelés érzéki információk megértésére és a tudatosság megvalósítására szolgál. Minden észlelés magában foglalja az idegrendszeren továbbított jelek összességét, amelyek az érzékszervek fizikai vagy kémiai ingerléséből származnak. Valóságunk érzékelése az így rögzített pillanatnyi állapotok folyamatosságán alapszik. A képzelet észlelése azonban a fizikális tértől teljességében független és csupán valós tapasztalataink és emlék képeink által kényszeríti elménk a folyamat mintájának felismerésére. Szemünk tehetetlenségének következtében mozgás folyamatként érzékeljük a gyors egymásutánban érkező állóképeket, azonban a környezeti fény tényezők hatására az így kialakított valóság érzékelésünk könnyen megkérdőjelezhetővé vállhat.

Galéria képek: Bordos László Zsolt, Nagy András

 

További képek