mackóélet/mackóálom - bemutató

| 2016-01-08

„Mindenki megvan? Csöndet kérek!
A szádat csukd be, s nézz oda!
Színház van ott bent, medveszínház
- olyan, mint egy játszószoba.”

Örömmel jelentjük, hogy megnyitotta kapuit az első budapesti medveszínház a Vas utca 2/C alatt. Láttatok már a mackót fogat mosni? Tudjátok, hogy mi a mackók kedvenc közlekedési eszköze? És azt, hogy milyen az élet a mackóóvodában? Szerintetek mit játszanak a mackók délután? Ha szeretnétek látni, hogy hogyan élnek a mackók, akkor itt a helyetek! Bepillantást nyerhettek a mackók életébe és álmaiba. Ők nagyon várnak titeket! Gyertek!

A mackóélet/mackóálom zeneszerzője Rab Viki, aki a győri Vaskakas Bábszínház zenei vezetője és színésze. Dalai játékosak és sokszínűek, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek szívébe is belopják magukat. Az előadás felépítése dinamikus, végigkísérik a gyerekek számára is ismerős ritmusjátékok. A színészek sokszor a capella énekelnek, és saját maguk biztosítják a zenei háttéralapot, a ritmust is.

A mackóélet/mackóálom egy sok elemből összeálló változatos, interaktív és dinamikus előadás, ami lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy közösen gondolkodjanak az alkotókkal a mackóéletről és álomról, ami ha közelebbről megnézzük, nem is nagyon különbözik az emberekétől.

A IV. éves színművész-bábszínész osztály előadása

Szereplők: Barna Zsombor / György Zoltán Dávid mv., Csiby Gergely, Főglein Fruzsina, Horváth Alexandra, Horváth Márk, Kovács Domokos, Nagy Petra, Pájer Alma / Spiegl Anna mv., Tóth Mátyás, Valentyik Anna

Rendező: Tengely Gábor

Színpadi adaptáció: Gimesi Dóra, Nagy Orsolya
Dramaturg: Nagy Orsolya
Látvány: Sipos Katalin
Mozgás: Fejes Kitty
Színházpedagógus: Végvári Viktória
Asszisztens: Valkai Andrea
Zene: Rab Viki

 

Időpont: 2016. január 10. 10-12 óra

Helyszín: Ódry Színpad, Vas u. 2/c, Budapest, 1088

Fotók forrása: Tengely Gábor

További képek