Újabb díj a Bóbita Bábszínháznak

| 2016-01-10

A Made in Pécs városmagazin ( korábban Time Out Pécs) az egyedüli kiadvány Pécsett, amely minden év végén leltárt készít az adott évről, és megvizsgálja azokat a mozzanatok a városban, melyek sikeresnek és kiemelkedőnek bizonyultak. A legjobbakat a szerkesztőség tagjai nyolc kategóriában jelölik, kategóriánként három jelöltet állítva - három nagyszerű személyt, intézményt, kezdeményezést, találmányt, azzal a céllal, hogy minél több jó ügyre tudják felhívni a figyelmet.

A jelölés szubjektív, kizárólag a Made in Pécs szerkesztőségének véleményét tükrözi, és a jelöltek közül a legjobb kiválasztása is az ő döntésük. Viszont indítanak közönségszavazást, mert az olvasók véleményére is kíváncsiak. Nem mellesleg: sokaknak a közönségdíj fontosabb, mint bármely más elismerés. Ez a szavazás egyúttal a város lakóit is véleményezésre, minősítésre, gondolkodásra hívja, s a pécsiek évről évre örömmel vesznek részt benne.

A végeredmény a 2015. január 8-i díjátadó gálán derült ki január elején.

A Bóbita Bábszínházat a Junior Kategóriában jelölték a szerkesztőség tagjai (a Zsolnay Negyed által szervezett 2013 óta minden augusztus végén Szamárfül Fesztivál és a Pannon Filharmonikusok „Segítség! Komolyzene!” című interaktív, gyerekeknek szóló rendezvénysorozata mellett) az alábbi ajánlással:

A Bóbita Bábszínház 1961 óta Pécs egyik legfontosabb kulturális intézménye, neve a hosszú idők során a minőség szinonimájává vált. Nem tudunk elég hálásak lenni a Bóbita vezetőinek, színészeinek és mindenkinek, aki ott dolgozik, hiszen a legfontosabb és legfelelősségteljesebb munkát végzik évről évre, maximális alázattal: a legkisebbeket szórakoztatják, okítják és nevelik nagyszerű előadásaikkal. Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcökön kívül a felnőttek is szívesen járnak a Bóbitába, mert előadásaik színvonala magasan kiemelkedik a pécsi színházi mezőnyből. Kedves Bóbita, kösz, hogy vagy!”

 

A Made in Pécs Junior kategória-díjat a Bóbita Bábszínház kapta 2015-ben.


Fotó: Bóbita Bábszínház, Made in Pécs

További képek