LOMTALANÍTÁS - színházi nevelési előadás Debrecenben

| 2016-01-12

Izgalmas, új bemutatóval jelentkezik a Vojtina Bábszínház.
2016. január 13-án, 13.15-órától mutatják be első színházi nevelési előadásukat a debreceni Ifjúsági Ház Nagytermében. A Lomtalanítás - kamasztörténetek - című előadás rendezője Kaposi László drámatanár.

A Lomtalanítás című, elsősorban 15-16 éves középiskolásoknak szóló színházi nevelési előadás pillanatfelvételeket mutat két család életéből. Egy kamasz lány és egy kamasz fiú szemszögéből foglalkozunk azzal, hogy milyen nehézségeket okozhatnak a generációs és kommunikációs problémák. A történet középiskolás és felnőtt szereplői egyaránt nem értenek szót egymással, nem értik egymás viselkedését, úgy érzik, nem számíthatnak egymásra. A családi válságok pedig legyűrűznek a kamaszok életébe is. Az előadás fókuszában az a kérdés áll, hogy mit tegyen egy kamasz és mit ne a saját szabadsága érdekében.

Az előadás műfajából adódóan zárt színházi részekből és nyitott drámamunkából áll – ez utóbbiakat a színészek közreműködésével egy drámatanár vezeti. A diákok a drámamunka során nézőből résztvevővé válnak, a közös gondolkozás és játék segítségével véleményt mondhatnak, álláspontokat ütköztethetnek, foglalkozhatnak a felvillantott helyzetek és a történet alakulásával.

Az utaztatható, akár tantermekben, iskolai terekben is megvalósítható előadás két tanórát, vagyis 2x45 percet vesz igénybe.

 

Író-dramaturg: Róbert Júlia

Tervező: Pignitczky Ádám

A zenét szerkesztette: Arany Zoltán

Rendező: Kaposi László

 

A bábokat, kellékeket készítették: Pignitczky Ádám, Dió Zoltán, Bérczi Kati,
Nádasi Szegedi Éva, Kissné Kati


Drámatanár: Kaposi László/Láposi Terka
Játsszák: Hell Krisztina, Hajdú Péter

Zenész: Arany Zoltán

 

Fotó: Vojtina Bábszínház

További képek