Az örökifjú Ariel

| 2016-09-02

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata a pécsi Szamárfül Fesztiválra A bréma muzsikusokat hozta el a nyár végén. A sikeres bemutatkozás után bábkiállítással örvendeztetik meg a Bóbita Bábszínház bábmúzeumába ellátogatókat.

A színházat szerető felnőttek számára ismerősen cseng Ariel neve - William Shakespeare: A vihar című drámájának légies szelleme idéződik meg előttük.

A bábjátszás világában otthonosan mozgóknak azonban más is eszébe jut e név hallatán: egy jeles marosvásárhelyi báb- és gyermekszínház, amelynek magyar és román nyelvű társulata 1949 óta örvendezteti meg nézőit előadásaival.

Az elmúlt közel 70 év előadásainak bábjait, díszletelemeit, a színház történelmében bekövetkező fejlődési szakaszokat – különös tekintettel a Haller József képzőművész nevével fémjelzett művészi korszakra -, a színpadon egymást követő és egymásból táplálkozó különböző stílusirányzatok lenyomatait tekinthetik meg látogatóink a Bóbita Bábszínház bábmúzeumában.

2016. augusztus 20-án a Szamárfül Fesztivál vendégeként a Bóbita Bábszínház színpadán is felbukkant az „örökifjú Ariel”: A brémai muzsikusok című előadásuk híven tükrözi, merre tart ma a játékos szellem…

A kiállítást megnyitja: Gavril Cadariu, a marosvásárhelyi ARIEL Ifjúsági és Gyermekszínház igazgatója és Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója

A kiállítás 2016. augusztus 27-től látogatható, a hivatalos megnyitó időpontja szeptember 10., 15 óra!

 

További képek