Évadzáró a Kabóca Bábszínházban

| 2017-06-24

A Kabóca Bábszínház 2017. június 22-én megtartotta évadzáró társulati ülését, amely során Nagyvázsonyba, a Kinizsi-várba kirándultak a színház dolgozói.

A nagyvázsonyi program a 2016/2017-es évad első bemutatójához köthető. Szeptember végén a Kinizsi Pál című előadást mutatta be a színház Szőke Kavinszki András rendezésében. Novemberben a Medvefiú című előadás bemutatóját tartották, amely produkció a Finnugor Kulturális Főváros program keretében karjalai történetet dolgoz fel. A bemutatók sorát a Békakirály című marionett előadás követte, majd A rút kiskacsa zenés nagyszínpadi produkció folytatta. Az évad két záró munkája két meghívott vendégművész egyszemélyes előadásai: a Szegény Dzsoni és Árnika Pájer Alma Virág, a Kodzsugukila, a boszorkány pedig Danny Bain előadásában látható a veszprémi teátrum műsorán.

Minden színházi évad fontos záróeseménye a Kabóciádé Családi Fesztivál, amelyet idén huszonnegyedik alkalommal rendeztek meg, s tematikája az Óriásbábok és Marionettek volt. Saját előadásaikon kívül az ország különböző pontjairól hívtak meg produkciókat a fesztivál szervezői, amelyek idén is nagy számban vonzották a nézőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytérre. A nyári szünet alatt is találkozhatnak majd a nézők a Veszprém-völgyben a Kabóca Bábszínházzal: augusztus 10-11-12-én a Helka, a Balaton tündére című nagyszabású vízi bábszínházi produkcióját játssza majd a színház.

A következő évad előkészületei is lázasan folynak, A hét királyfi című nagyszínpadi előadás bemutatóját szeptember végére tűzte ki a színház, s Székely Andrea igazgató asszony rendezésében mutatják be.

Fotó: Kabóca Bábszínház

 

További képek