Öt bemutatóval készül a jövő évadra a Kabóca Bábszínház

Leitner Veronika | 2017-08-31

A nyári eseményekre való visszatekintés és az évad előrevetítése mutatja, hogy a Kabóca Bábszínház teljesíti azt a hivatását, amiért Veszprém városa létrehozta – mondta el Brányi Mária alpolgármester a Kabóca Bábszínház évadnyitó társulati ülésén szerdán.

Az eseményen Székely Andrea színházigazgató a 2017– 2018-as évad új előadásait ismertette, de szó esett a szeptember végi, immár évadnyitó hagyománnyá vált XIV. Mesefesztiválról, illetve a Kabóca Bábszínház gazdag nemzetközi kapcsolatairól, lehetőségeiről is.

Nem az évadnyitó ülésen találkoztak a Kabóca Bábszínház társulatának tagjai első alkalommal az évadban, hiszen elindultak már a munkák, jelenleg is zajlanak az A hét királyfi című előadás próbái, sőt, a nyári szünet sem telt el eseménytelenül, a társulat több produkcióval lépett fel országszerte.

- Kétszázhetvenhat előadást játszottunk a tavalyi évadban, több mint harmincnégyezer nézőnek, ami, úgy gondolom, egy húszfős társulattól igazán szép - emelte ki Székely Andrea színházigazgató, aki a július 31-én lezárt tavalyi évad munkáját megköszönve a friss bemutatókról beszélt. A társulat szeptember 30-án mutatja be az A hét királyfi című Balázs Béla-mesét, de az új darabok között szerepel Csukás István Ágacskája is.

- Az Arany János-évforduló alkalmából a Fülemülét készítjük el, mely egy osztálytermi színházi előadás lesz, felső tagozatosoknak szeretnénk játszani - mondta el Székely Andrea. Timo Parvela finn szerző népszerű mesekönyvsorozatából készül el a Miú és Vau, s az évad végén tervezik bemutatni C. M. Weber Bűvös vadászát is.

- Az évad elején, XIV. alkalommal rendezzük meg a mesefesztivált, melyet nem véletlenül tartunk ekkor, hiszen augusztusban, illetve szeptember végén van Benedek Elek születésének és halálának évfordulója, s a fesztivál hozzá kapcsolódik - mondta el Sipos Tekla művészeti titkár az idén szeptember 22-24. között megrendezett programsorozatról.

- Az idei évad egy egészen különös együttműködéssel indul. A belga Theater de Spiegel színház régóta partnerünk, most sikerült meghívnunk Caban nevű, három év alatti gyerekeknek és szüleiknek szóló művészeti játszóterüket - mondta el Szántó Viktória dramaturg, nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárs, aki a társulat októberre tervezett kínai turnéjáról is beszámolt, melyre a Ha dede című produkcióval készülnek.

Az eseményen bemutatkozott a társulat új tagja, Miller Patrik is, a huszonkét éves színész Budapestről érkezett a Kabóca Bábszínházhoz.

veol.hu

Fotó: Pesthy Márton