A hét királyfi- új bemutató a Kabóca Bábszínházban

| 2017-09-28

A Kabóca Bábszínház különleges előadással nyitja bemutatói sorát a 2017/2018-as évadban: A hét királyfi című produkció Balázs Béla azonos című meséjének bábszínházi adaptációja.

A ritkán játszott különleges történet fókuszában az értelem nélküli háborúk hiábavalósága és a családnak, mint összetartó erőnek és értéknek fontossága áll. Az előadás díszlete egy arany forgópalota, amely körül díszes maszkokban és míves jelmezekben játszanak a színészek, majd ezeket levetve fognak bábokat és lépnek be a számukra kialakított térbe. A produkciót élőzene kíséri, Danny Bain rá jellemző ritmusokkal gazdagítja a történetmesélést. Az adaptációt Szántó Viktória írta, a díszletet Bodnár Enikő tervezte, a koreográfiákat Krámer György alkotta. Az előadás rendezője Székely Andrea.

Az egyedi hangvételű mese egy idilli családot mutat be, ahol Királymama és Királypapa szeretetben él hét gyermekével. Ám egy értelmetlen háború elszakítja őket egymástól és lassan széthullani látszik a család, s míg a szereplők rádöbbenek, hogy nincsen fontosabb dolog a szeretetnél, még sok nehézséget kell leküzdeniük. A különleges történetet élőzene kíséri, és a nagyszínpadon kerül bemutatásra, ahol a színészek egy gyönyörű arany forgópalotába ki-be lépkedve, míves bábokkal játsszák el, hogyan válik mindennél fontosabbá a család.

2017.szeptember 30. szombat,  10 óra - Veszprém, Kabóca Bábszínház

További képek