Kolibri 25 – Jubileumi mustra

| 2017-12-04

A Kolibri Színház fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2018. január 21-29. között jubileumi showcase programot rendez! A rendezvénysorozat keretében korcsoportos bontásban mutatják be jelenlegi repertoárjuk legizgalmasabb, az egyes műfajokra leginkább jellemző előadásaikat. Emellett szeretnék reprezentálni éppen futó nemzetközi együttműködéseiket. Bemutatkoznak a Small Size – Performing Arts for Early Years projektben résztvevő partnerszínházak.

A szlovéniai Ljubljana Puppet Theatre Somewhere Else (Valahol máshol) című előadását, valamint a Platform Shift+ képviseletében a portugál Teatro O Bando és a francia Théâtre Massalia  This is (not) Europe című koprodukcióját mutatják be. A külföldi vendégfellépők sorát gazdagítja még a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező Pillowfort Theatre a legkisebbeknek szóló PATCHWORK című produkciójával és a Rijeka Puppet Theatre, akik a Wanda Lavanda című előadásukat hozzák el jubileumi mustrára.

A Kolibri Színház 25 éves jubileuma alkalmából rendezett showcase program alcíme: Találkozások. Az előadások után lehetőség nyílik találkozni az alkotókkal és az előadáshoz kapcsolódó hazai és külföldi meghívott vendégekkel. A tematikus szakmai beszélgetéseken kívül bemutatkoznak gyermek- és ifjúsági könyvkiadók, meghívott vendégeikkel együtt felelevenítik a Kolibri Színház indulását, valamint  találkozót szerveznek az egykori Kolibri stúdiósok számára is.

Az ünnepi mustra ideje alatt Szevasz, Tamás! – Cseh Tamás emlékest címmel koncertet tartanak az egykori zenésztársak és a Kolibri társulatának közreműködésével 2018. január 22-én, Cseh Tamás születésének 75. évfordulóján. Az eseményről Facebook oldalukon vagy ide kattintva tájékozódhatnak.

A Kolibri 25 – Jubileumi mustra részletes programja PDF formátumban letölthető innen: Kolibri 25-Jubileumi Mustra program

Forrás: Kolibri Bábszínház