50. alkalommal hív varázslatos utazásra A karácsonyi rózsa legendája

Art Limes | 2018-01-02

A világhírű, Nobel-díjas svéd írónő, Selma Lagerlöf meséje a csodáról, az állhatatosságról, a hit erejéről és a megbocsátásról szól – miközben egy varázslatos utazás történetét meséli el a Kolibri Színházban.

A messzi Göinge vad erdeje karácsony éjszakáján virágba borulva ünnepli Krisztus születését. A csodának csupán egy családjával együtt száműzött hajdani rabló a tanúja. A városi kolostor szerzetesei közül csak az idős apát tudja elképzelni, hogy a csoda a társadalom számkivetettjei előtt megmutatkozhat. Elindul, hogy a saját szemével lássa az igazságot…
A mesét a Kolibri Színház dramaturgja, a József Attila-díjas Horváth Péter alkalmazta színpadra Pogány Kázmér fordítása alapján. Novák János rendezésében a színház előcsarnokát, nézőterét és színpadát magában foglaló, meglepetésekkel teli utazás során úgy követhetjük végig a mese történéseit, mintha egy vándorúton járnánk. A végén pedig, mikor leszáll az éjszaka, mindnyájan fekve, a mennyezetet bámulva olyan csodának lehetünk tanúi, amely csak egyszer, karácsonykor történik meg még a Kolibri Színház varázserdejében is.

A karácsonyi rózsa legendáját 2015 novemberében mutatták be, és azóta is ez az egyik legnépszerűbb előadásk az adventi-karácsonyi időszakban. Az előadás tervezője Orosz Klaudia, a dalokat Novák János és Horváth Péter írta, a zenei vezető Bornai Szilveszter, Novák János rendező munkatársa Hajsz Andrea. A népes szereplőgárdát Farkas Éva, Németh Tibor, Mészáros Tamás, Kormos Gyula, Tisza Bea, Mult István, Bárdi Gergő, Krausz Gábor, Kőszegi Mária m.v., Meixler Ildikó, Sallai Virág, Bodnár Zoltán és Gazdag László alkotják.

Az előadás legközelebb január 6-án, szombaton, 11 és 15 órakor látható a Kolibri Színházban.