ENRA 2017 - Rozsnyó

Art Limes | 2018-01-21

Nem mindennapi kiállítással jelentkezik idén a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség (eNRA). A kassai székhelyű Rovás égisze alatt 2012-ben létrehozott alkotóközösség éves nagy kiállításán négy Munkácsy-díjas és egy Kossuth-díjas alkotó is vállalta a közös szereplést, így biztosítva a Rovás támogatásukról.

Az eNRA ötödik alkalommal állít ki Rozsnyón, a Rozsnyói Bányászati Múzeummal kötött együttműködésnek köszönhetően. Az eNRA tagjai minden évben stílusában sokszínű, technikájában sokféle és tematikájában is rendkívül eltérő alkotásokkal jelentkeznek – és mégis összhangot teremtenek a kiállításaik, hiszen a közös nevező bennük az azonos hullámhossz és az összetartozás igénye.
Az eNRA kiállításainak anyaga általában nagyrészt a nemzetközi nyári táborok terméseiből áll össze, ám ezúttal az 5. jubileumi nagy kiállítás során az eNRA és a hazai alkotók mellett, mint Szabó Ottó festőművész vagy Zeman Zoltán tervező grafikus, olyan neves művészek önálló tárlatát is megtekinthetik, mint Szurcsik József (Munkácsy-díjas festőművész), Orosz István (Kossuth-díjas grafikus művész), Barabás Márton (Munkácsy-díjas festőművész), Dienes Attila (Munkácsy-díjas szobrászművész), Gaál Tamás (Munkácsy-díjas szobrászművész), Nemes László festőművész és Juhász Vica tervező grafikus. A neves alkotók, akik a Rovással együttműködésben állnak, azzal, hogy műveikkel képviseltetik magukat az eNRA idei kiállításán, egyben támogatásukról is biztosítják a Rovást.

Kiállítás megnyitója: 2017.  január 30. kedd, 17 óra

Helyszín: Rozsnyói Bányászati Múzeum -  Rozsnyó, Bányászok tere 25.

Az esemény fővédnöke Dr. Grezsa István kormánybiztos, védnöke Haraszti Attila főkonzul.