IX. Kaposvári Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé

Art Limes | 2018-04-24

Május 07. és 12. között rendezik meg a IX. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálét, ahol 35 előadás és változatos szakmai programok közül válogathat a közönség.

Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vesznek részt korcsoportos bontásban. A versenyprogram válogatója idén Gabnai Katalin színházi szakíró, drámapedagógus volt, aki több mint 90 pályázott produkcióból választotta ki a 26 versenyelőadást.

A versenyen kívüli, meghívott külföldi darabokat, valamint a határon túli magyar színházak produkcióit a legkisebbeknek szóló Small Size - Performing Arts for Early Years, illetve az ifjúsági előadásokat támogató Platform Shift+ nemzetközi fókuszprogram keretében láthatja a közönség.
A fesztivál kezdő napján rendezik meg a Platform Shift+ Kreatív Fórum konferenciáját is, amelynek témája „A digitalitás mint varázslat”.

Az egyhetes rendezvény helyszínei a Szivárvány Kultúrpalota, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Kaposvári Egyetem és új kulturális központja, a Latinka Ház, valamint a BábSzínTér lesznek. A színházi-nevelési programoknak iskolák adnak helyet.

A BIENNÁLÉ RÉSZLETES PROGRAMJA ide kattintva letölthető:
http://kolibriszinhaz.hu/wp-content/uploads/IX.-Kaposvári-ASSITEJ-Biennálé-program-1.pdf