Csáki Róbert festőművész kapja idén a Koller-díjat

| 2015-06-08

Csáki Róbert festőművész érdemelte ki az idei Koller-díjat, a tehetséges művészeket támogató elismerést kedden adják át a Pesti Vigadóban Budapesten.

A díjátadón kiállítás nyílik a művész munkáiból a Vigadó Galériában, az eseményen köszöntőt mond Stefanovits Péter képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Képzőművészeti Tagozatának vezetője, a díjazottat Feledy Balázs művészeti író méltatja. A tárlat június 30-ig látogatható - közölte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) az MTI-vel.
Csáki Róbert 1964-ben született Budapesten, 1990-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán, Dienes Gábor volt a mestere. 1991-től kiállító művész, országszerte volt már tárlata, 2010-ben Szegeden a Reök-palotában életművéből válogatott kiállítást rendeztek. A művészetét megismerhette már a német, a holland, a kínai, a francia és a román közönség is, 2002-ben és a rá következő évben a Párizsi Őszi Szalon bronz-, majd ezüstérmét kapta meg, Bécsben rendszeresen meghívják munkáit különböző tárlatokra.
A Koller-díjat Koller György (1923-1996) galerista és mecénás emlékére felesége, Koller Edit alapította 1997-ben. Az elmúlt esztendőkben rangos művészek sora érdemelte ki az elismerést, mások mellett Szkok Iván, Orosz István, Tenk László, Filep Sándor, Péterfy Gizella, Kárpáti Tamás és Incze Mózes.
A Koller-díjat odaítélő zsűri tagja Aknay János, a MAOE elnöke, Feledy Balázs művészeti író, Kernács Gabriella művészettörténész, Melocco Miklós szobrászművész és Orosz István grafikusművész

Az elismerés egy Melocco Miklós tervezte éremmel és 200 ezer forint pénzjutalommal jár.
 



MTI 2015. június 8.


Csáki Róbert honlapja

További képek