Egy rókáról és egy farkasról

Art Limes | 2018-09-15

A debreceni Vojtina Bábszínház első bemutatója az évadban. Az Egy rókáról és egy farkasról sokak számára ismerős lehet. Bábosházukban 2007-ben állították először színpadra Veres András rendezését, melyet idén újra műsorunkra tűznek.

A rókát és a farkast nem kell senkinek sem bemutatni, otthon vannak ők a mesékben az egész világon. Tudjuk jól, hogy a farkas erős és vad, a róka pedig ravasz és alamuszi. De mi történik akkor, ha egyszer úgy összevesznek, hogy meg sem állnak a bíróságig? Vajon kinek van igaza? Melyikük tudja meggyőzni a bírót a másik hamisságáról? És kicsoda a bíró ezen a furcsa tárgyaláson? Nem más, mint a majom, aki köztudottan bölcs és megfontolt. Vagy mégsem?
Heltai szelleme – aki korának rendíthetetlen vitázója volt – hatja át ezeket a rövid, de izgalmas meséket. Miközben a róka és a farkas kalandjain nevetünk, nevetségessé válik a kapzsiság, a gonoszság és a hiúság is.

Amit a vitázó felek vádaskodva egymásról mesélnek, az megelevenedik, és már nem is a tárgyalóteremben vagyunk, hanem egy sűrű erdőben. A farkas éppen vadászatra indul...

Egy rókáról és egy farkasról

Írta és rendezte: Veres András

Tervezte: Grosschmid Erik

Zenéjét szerezte: Bolya Mátyás

Rendezőasszisztens: Szabó Magdolna

Bábokat és díszleteket készítették: Bérczi Katalin, Fuchs Mária, Grosscmid Erik,

Kissné Kati, Kiss-Wágner Edit, Nádasiné Szegedi Éva

Fény: Ágh András, Barta Zoltán

Szereplők:

Baditz Dávid, Hajdú Péter, Hell Krisztina, Mercs Máté Péter, Nagy Mónika,

Reschofsky György

Zenészek:

Czapp Ferenc, Molnár Endre, Papp László

További képek