Griff Bábszínház - két bemutató egy napon

Art Limes | 2018-09-18

Szeptember 22-én dupla bemutatóval nyitja meg kapuját a Griff Bábszínház. Délelőtt a legkisebbeket várják legújabb babaszínházi előadásukkal, délután pedig a nagyobbak számára készültek egy távol-keleti népmese átdolgozásával.

A aprók színháza programsorozat a Kézzel-lábbal című babaszínházi produkcióval indul, melyet Markó-Valentyik Anna vendégrendezésében láthatja a közönség. Délután A varázskert elevenedik meg. Távol-keleti népmesék motívumait felhasználva Veres András írta a történetet, s Boráros Milada rendezte.

 

Aprók Színháza: Kézzel-lábbal (bemutató előadás)

Az előadás első fele egy vizualitásra épülő színpadi játék, a második rész azonban interaktív, vagyis a babák kezére és lábára is „szükség” lesz. Ennek a bábelőadásnak – melyet Valentyik Anna, a győri Vaskakas Bábszínház színésze rendez – nincs konkrét története, inkább érzésekről, ingerekről szól. Arra reagálva, hogy egy pici gyerek hogyan észleli, érzékeli a világo - mondta  Bartal Kiss Rita.

Játsszák: Duna Orsolya Réka, Tóth Mátyás
Tervező: Bartal Kiss Rita
Zeneszerző: Rab Viki
Rendező: Markó-Valentyik Anna

Az előadás kezdte: 2018. szeptember 22. szombat, 10.30 óra

 

A varázskert

A Bíbor Császár hadseregében szolgálni nem egy leányálom. De mit számít a sok nehézség és nélkülözés Araknak, a hős katonának, ha végül a győztesek között büszkén menetel? Naggyá és erőssé tette a Császár országát, övék a dicsőség! Mégis, mikor végre hazatér, nem ünnepli senki... Szülővárosa romokban hever, az emberek éhes árnyékokká váltak. Ez lenne a győzelem? Hova lett az öröm és a boldogság? Mindent újra kell kezdeni, és ez nem könnyű. De talán sikerül a város romjait újra virágzó kertekké, az emberek szívét boldoggá varázsolni. Türelemmel, szeretettel, együtt...


(Ajánlott életkor: 5+)

Játsszák: Berta Csongor, B. Szolnok Ágnes, Ricz Ármin, Szilinyi Arnold, Fekete Ágnes

Távol-keleti népmese alapján írta: Veres András, Blattner-díjas
Dramaturg: Boráros Milada
Tervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Csernák Samu
Koreográfus: Fejes Kitty
Rendező: Boráros Milada

Az előadás kezdte: 2018. szeptember 22. szombat,  17 óra

További képek