Kabóca Bábszínház - XV. Mesefesztivál

Art Limes | 2018-09-13

A Mesefesztivál több éves hagyomány Veszprémben, időpontja Benedek Elek születésnapjához, a Népmese Napjához közeli napokra esik. Idén a VMK-val közösen, az egész épületet behálózó programmal várják a szervezők a nézőket.

2018. szeptember 22 - 23.  - XV. MESEFESZTIVÁL - Hangvilla kamaraterem - 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.

Szeptember 22. szombat

10:00 óra - Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó - a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat vendégjátéka

„Nagyon gyermekközpontú, interaktív, a legkisebbek számára is könnyen befogadható kedves előadás a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó. Úgy éreztük, hogy a bábtársulat repertoárjában mindenképp helye van egy ilyen darabnak. Külön öröm, hogy a magyarországi bábos élet legendás alakját, a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház munkatársát Szívós Károlyt sikerült felkérnünk a rendezésre” – mondja Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.

11:00 óra - WeöreS 105/Holdbeli csónakos – Weöres Sándor születésének 105 évfordulójára emlékezve ad koncertet Rozs Tamás

16:00 óra - Kezeslábas - babaszínházi előadás – a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának vendégjátéka

A Bartal Kiss Rita elképzelései alapján készült, rövid, 15-20 perces játék, kifejezetten csecsemőkorú gyermekek számára készült. Az előadásban fontos szerepet kap a látvány, az egyszerű, de látványos díszlet, a szinek, a fények, a játék, minden ami egy kisbaba számára érdekes és izgalmas lehet. A cél az első színházi tapasztalat megszerzése. Ugyanakkor szülőkkel való közös élményszerzésre, közös játékra is lehetőséget ad az előadás. A nézőtér párnákkal, óriás kockákkal, pelenkázóasztallal ellátott babarát környezettel várja a piciket és az őket elkísérő felnőtteket.

 
Szeptember 23. vasárnap
 
10:00 óra - Mamlasz királyság krónikája - bemutató előadás
Mamlasz királyság krónikája című előadást Schneider Jankó rendezésében kerül színpadra. A hagyományos, paravános kesztyűs bábjátékban a mai kor modern bábjai szerepelnek.

 

Tegnapelőtt vagy múlt héten
Találtam rá a térképen
Ilyen helyről ritkán hallasz
E királyság neve: Mamlasz

A sárkány itt tüzet okád
S találsz még számos csodát
Létezik, hidd el nekem
Bár nincs fenn az interneten

 

 

Fotók: Kabóca Bábszínház, Szigligeti Színház Lilliput Társulat, Brighella Bábtagozat

További képek