Puck Fesztivál- Kolozsvár

Art Limes | 2018-10-20

A rendezvény záróünnepsége előtt az öt tagú zsűri döntött a fesztiválon bemutatott előadások díjairól.

1. Mona Marian különdíjban részesült kiváló látványtervéért az Exuvia című előadás, melyet a hollandiai T Magisch Színház Exuvia alkotói csapata hozott létre.
2. Kovács Ildikó különdíjban részesült a grúziai Nike Független Bábosok Egyesülete, akik a Kiadatlan regény című előadásban nyújtott kiváló, csoportos bábmozgatásért kapták az elismerést.
3. A legjobb előadás díját az Egy japán történet című produkció érdemelte ki, amelyet a jászvásári Luceafărul Színház mutatott be.
4. A legjobb rendezés díját Irina Niculescu kapta az Egy japán történet című előadás színpadra állításáért. A produkciót a jászvásári Luceafărul Színház mutatta be.
5. A legjobb díszletért járó díj Erik Grosschmid munkáját dícséri, a pécsi Bóbita Bábszínház Torzonborz 2. ̶ Torzonborz visszatér című előadásának díszletéért.
6. A legjobb előadászene díját megosztva ex aequo a hollandiai ‘T Magisch Színház Exuvia című előadásának alkotói, valamint Bababarci Bulcsú zeneszerző, a pécsi Bóbita Bábszínház Torzonborz 2. ̶ Torzonborz visszatér című előadásában elhangzott zenéjéért kapta.
7. A legjobb dramaturgiáért járó díjat Ema Sterne kapta A brémai muzsikusok című előadás szövegkönyvéért. A produkciót a bukaresti Țăndărică Színház mutatta be.
8. A legjobb bábokért járó díj a szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozatát illeti, A bőgős fia meg az ördögök című előadás bábjaiért.
9. Az idei fesztivál színészi alakításért járó díját a következő bábszínészek kapták:
- Liliana Mavriș-Vârlan az Egy japán történet (Luceafărul Színház, Jászvásár) c. előadásban nyújtott alakításáért, valamint
- Stéfán Bodor Mária, a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának A boldog herceg című előadásában nyújtott alakításáért.
10. A legjobb mozgásért járó díjat az ukrajnai Quartet Dekru Light Souls című előadásának pantomimművészei érdemelték ki.
11. A legjobb színpadi játékért járó díjat a franciaországi Plexus Polaire társulat művészei kapták, az Opera Opaque c. előadásban nyújtott alakításukért.

  A franciaországi Plexus Polaire társulat                                     A hollandiai T Magisch Színház -Exuvia c. előadása

 

Galéria

1. kép a pécsi Bóbita Bábszínház Torzonborz 2.

2. kép a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának A boldog herceg

3. kép az ukrajnai Quartet Dekru - Light Souls

További képek