A Torzonborz visszatér díjai Kolozsváron

Art Limes | 2018-10-24

A XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon két díjat – legjobb díszlet, legjobb zene – nyert el a Bóbita Bábszínház a Torzonborz visszatér című előadásával.

Torzonborz megszökik a dutyiból, és most még nagyobb gaztettet hajt végre, mint legutóbb. Felfalja az összes kolbászt és savanyú káposztát a nagyinál, és ez még csak kezdete a galád rabló gaztetteinek! Persze ismét a furfangos Paprika Jancsin és barátján, Vitéz Lackón a sor, hogy elkapják őt - ehhez azonban szükségük lesz egy tűzoltóautóra, egy jósnőre és varázsgömbjére, továbbá egy krokodilkutyára is!

Otfried Preussler azonos című regénye alapján bábszínpadra írta: Papp Melinda, Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó

Tervező: Grosschmid Erik (Blattner Géza-díjas)

Zeneszerző: Babarci Bulcsú

Rendező: Schneider Jankó

Játsszák: Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda, Balog Zita, Eklics Dániel

A Bóbita Bábszínház bábkészítő-tervezője Nagy Kovács Géza a  XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon a „legjobb bábok” díját nyerte el, a szatmárnémeti Brighella Bábszínház számára tervezett  A bőgős fia meg az ördögök című előadásával.

 

 

 

 

 

 

 

Illyés Gyula - Szántó Viktória - Kovács Áron

Rendező: Sramó Gábor m.v.                                                                                                                                                                                                             Tervező: Nagy Kovács Géza m.v.                                                                                                                                                                                                       Zeneszerző: Kovács Áron m.v.                                                                                                                                                                                                                  Szereplők: Bandura Tibor, Laczkó Tekla, Nagy Anikó, Nagy Tamás