„Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel..." - bemutató a Cimborák Bábszínházban!

Art Limes | 2018-11-27

„Az ég ölelkezett ím akkor a Földdel,
Az egy igaz Isten az emberiséggel.
Új hit, új reménység szállott a szívekbe,
Lelki békesség és áldás a szívekre.”

Az élet - már gyerekkortól - út Betlehem felé: egy pásztorút, egy háromkirály–járás, a boldogság keresése, a szeretet gyakorlása, hogy eljussunk a kis Jézus jászolához, akinek megpillantásakor újjászülethetünk. Út a betlehemi csillag fényében, út embertől emberig, lélektől lélekig. Vágyunk arra, hogy elérjünk a csillag fényéhez, a szeret melegéhez, a kis Jézushoz, a megváltáshoz, hogy véget érjen a háromkirályok és a pásztorok útja, hogy a csillag megálljon egy ház felett, ahová egy csendes éjen leszáll a menny angyala és elhozza a hírt: a Megváltó megszületett. Pásztorokként, háromkirályokként, Máriákként és Józsefekként mindannyian a csillag fénye felé igyekszünk, térben és időben egyaránt, hogy megtapasztalhassuk a kis Jézus születésének misztériumát, azt a pillanatot, amikor érezzük, hogy "Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...".

A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ előadásának bemutatóját 2018. december 2-án, advent első vasárnapján 18 órától játsszák a bábszínház stúdiótermében.

Helyszín: a Cimborák Bábszínház stúdióterme  - Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy

Az előadás alkotói a betlehemes játékot minden 3 év fölötti nézőjüknek szeretettel ajánlják.

Játsszák: Lanstyák Ildikó, Vincze Tímea, Nagy Lázár József

Rendező: Nagy Lázár József

Báb- és díszlettervező: Simó Enikő

Énektanár: Simon Piroska

A báb- és kellék készítők: Zayzon Ádám és László Attila

Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd, Szanday Csongor

Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk.

A betlehemes játékot szabad előadásként a további időpontokban játsszák: december 7, 9, 11, 16, 18, 20, 23 és 24-én.

„Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy "meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk". Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra - ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől még semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni - beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a mienk. (...)
Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, - jól várakozik, s már várakozása felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé, szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből éppen azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: hetek, órák, percek kattogó szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.”
  Pilinszky János adventi gondolata

 

További képek