Új darabra és dublini útra készül a Griff Bábszínház

Magyar Hajnalka | 2019-02-06

A készülő új darabról, valamint a társulat közelgő írországi fellépéséről tartottak sajtótájékoztatót a Griff Bábszínházban.

Szűcs István direktor bejelentette, a társulat zöme március elsején néhány napra Dublinba utazik, az ott élő népes magyar közösség meghívására. Az ír fővárosban gyökeret vert magyar családok gyermekei hét közben az ír iskolákat látogatják, szombatonként azonban felkeresik a magyar iskola-óvodát, ahol hazánk történelmével és irodalmával ismerkedhetnek meg. Ide hívták meg fellépni a Griff társulatát is, hogy magyar bábszínházat is lássanak a gyerekek. Két produkciót mutatnak be, a Szemenszedett mesét, valamint a Pötty című babaszínházi darabot. Mivel az utóbbiban a szavak helyett a színek és a formák játsszák a főszerepet, kisgyermekes ír családokat is invitálnak az előadásra.

Berta Csongor, Fekete Ágnes, Tóth Mátyás, Schneider Jankó és Szűcs István a sajtótájékoztatón

Ezt megelőzően azonban még itthon is akad feladat, újabb bemutatót tart a társulat, február 9-én, szombaton 17 órakor lesz a Léghajó a Bodza utcában című darab premierje. Az előadást Kiss Ottó meséjéből adaptálta bábszínpadra Schneider Jankó és Nagy Viktória Éva, előbbi a rendezésért is felel. A látvány Grosschmid Erik munkája, a zenét Ágoston Béla írta, a szereplőket pedig Berta Csongor, Fekete Ágnes és Tóth Mátyás kelti életre. A sajtótájékoztató keretében a színészek egy rövid részletet be is mutattak a barátságról, küzdeni tudásról és gyerekszerelemről egyaránt szóló történetből.

Fotó-forrás: Magyar Hajnalka / zaol.hu