Bábos szabadegyetem Biatorbágyon

Art Limes | 2019-06-18

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága működő bábcsoportok vezetőit hívja tapasztalatcserére. A programsorozat célja a vezetőknek nyújtott elméleti és gyakorlati ismereteken túl lehetőség biztosítása a tudásmegosztásra, egymás megismerésére, jó gyakorlatok összegyűjtésére.

A szabadegyetem két napos, A szabadegyetem teljes szakmai programját és az anyagköltséget pályázati forrás fedezi, ezért a résztvevők számára térítésmentes.
A szállás (amennyiben szükséges) és az étkezés megoldása egyéni úton történik.

Időpont: 2019. június 25-26. (kedd-szerda) 10:00-17:00 óráig mindkét napon.
Helyszín: Biatorbágy Bábosház (2051 Biatorbágy, Nagy u. 31.)

Program:
1. nap – 2019. június 25.

10:00-12:00 Élet egy Bábosházban, avagy gyermekek az életre keltett anyag színházában
Az előadás és beszélgetés során több téma is szóba kerül: az éves munka felosztása az év indításától a darabválasztáson át a teljes kivitelezésig, a régi és új gyerekek foglalkoztatása, a csapat és a mese egysége.
A programot tartja: Tóth Kriszta (színész, bábszínész, a Cip-cirip Bábcsoport vezetője, Biatorbágy)

12:00-13:00 Közös ebéd

13:00-15:30 Elbeszélő formából színpadi forma
Műhelymunka, beszélgetés: egy népmese feldolgozásán keresztül ismerhetik meg a résztvevők a tudatos tervezés minden apró mozzanatát a kiválasztástól a színpadra kerülésig.
A foglalkozást tartja: Fabók Mariann (színművész, bábos mesemondó)

15:30-17:00 Színpadi körkép
A beszélgetést vezeti: Szluka Judit (bábszínész)

2. nap – 2019. június 26.

10:00-17:00 Műhelymunka – bábkészítés, bábmozgatás                                                                                                                                                                                   A résztvevők megismerkedhetnek egyszerű, de látványos bábkészítési formákkal, és az elkészült bábok mozgatásával is. Segítséget kapnak ahhoz is, hogy milyen bábtechnikai megoldásokkal érdemes a választott mesét megvalósítani.
A foglalkozást tartják: Lénárt András (bábművész, a Mikrópódium Családi Bábszínház alapítója) és Aracs Eszter (bábművész)

A szakmai napon való részvétel regisztrációhoz kötött! Bővebb információ és jelentkezés a program koordinátoránál: Czipperer Zsófia, czipperer.zsofia@nmi.hu, +36 20 533 9431

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumával a Nemzeti Tehetség Program keretein belül valósul meg.