TOVÁBBÍTOTT ÜZENET - imák a gyermekáldásért

Mayer Éva | 2020-02-14

Kedves Hölgyek és leendő édesanyák! Ezúton szeretném a segítségeteket kérni a következő önálló kiállításom elkészítéséhez, melyhez személyes BABAVÁRÓ IMÁKAT gyűjtenék össze.

A tervezett „TOVÁBBÍTTOTT ÜZENET“ című legújabb interaktív installációmmal szeretnék egyfajta hidat teremteni a gyermekes, illetve gyermektelen családok között a megértés és a toleráns párbeszéd előhívására. Gyermekes, várandós, illetve még várandóságra váró hölgyeket kérdeznék meg arról, hogyan imátkoznak/imádkoztak leendő gyermekükért? Milyen lépéseket tettek meg annak érdekében, hogy édesanyává válhassanak? A válaszok nagy segítséget jelentenének a munkám valós kivitelezéséhez, az életszerű adatok, válaszok, tapasztalatok megadásával. Arra kérnélek szépen Benneteket, aki érintett a témában, megtisztelő lenne, ha a válaszát elküldené a rövid kérdőívben.

Ugyanakkor munkámmal szeretném felhívni a figyelmet az endometriózisban szenvedő nőkre, rámutatnék a betegséggel kapcsolatos meddőség problémájára is.

Tervezett kiállításunk "CONGESTUS/FÉSZEK" címmel 2020. március 20. – május 31. között kerül bemutatásra a Szent István Bazilika Lovag-termében. Társalkotó: Sztojánovits Andrea DLA médiaművész, főiskolai docens. Kiállításunk része lesz az "Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítvány által szervezett Endometriózis világnap programjának. Az Alapítvány az egyetlen magyarországi hivatalos civil szervezet, mely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. Orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal, intézményekkel, szervezetekkel és alternatív terápiával foglalkozó szakértőkkel karöltve nyújtnak segítséget az endometriózissal küzdő nők számára.

Megjegyzés:

Munkáimban évek óta foglalkozom az aktuális társadalmi, szociológiai problémákkal, melyek szorosan összeköthetőek a személyes életemben megtapasztalt élményekkel, kérdésekkel. Gyakran tabu-, vagy tabunak látszó témákat boncolgatok, mint a betegség, elmúlás, a gyász- vagy múltfeldolgozás, valamint a gyógyulás, a hittel, a vallással, a szakralitással kapcsolatos kérdéskörök gondolatisága. Foglalkoztat az egyén és a társadalom viszonya, a a társadalmi-kisebbségi konfliktusok és az előítéletesség problematikája. Törekszem arra, hogy alkotásaimmal elősegítsek egyfajta interaktivitást, közlékenységet, hogy nyitottságra, elgondolkodásra, együttműködésre, toleranciára serkentsem a közönséget – nem csupán tematikai, hanem egyéni műfaji/technikai megoldásaim révén is, figyelve a befogadó közösség reakcióit a témákról. Legfontosabb számomra, hogy munkáimon keresztül próbáljak segíteni, rávilágítani olyan témákra, melyekről nem szívesen gondolkodunk, beszélünk, pedig életünk szerves részei. A kiállításaimnak köszönhetően azt tapasztalom, hogy a befogadók is képesek nyíltabban, közlékenyebben kommunikálni a traumatizált témákról.

www.mayereva.hu

Előre is köszönöm a segítséget és a bizalmas válaszokat. Baráti üdvözletem:

Mayer Éva DLA, Munkácsy-díjas képzőművész, főiskolai docens