Lili és a bátorság

Art Limes | 2020-07-06

A Mesebolt Bábszínház, a Kőszegi Várszínház és a Vojtina Bábszínház közös előadása.

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? A hét éves Lili egy vándorcirkusz izgalmas, különös és varázslatos világában nő fel. Egymás mellett él a kötéltáncos, a bűvész, az oroszlán, a bohóc és még sokan mások. Bizalmas közösség, amelyben mindenki ismer mindenkit. De mi van akkor, ha valaki túlságosan közel szeretne kerülni a másikhoz? Mikor és hogyan lehet nemet mondani valaki közeledésére, főleg abban az esetben ha egy felnőtt és egy gyerek kapcsolatáról van szó? A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. Lilinek minden erejére szüksége lesz, hogy ezen a kötélen anyukája segítségével áttáncoljon, ám ha sikerül neki, életre szóló tanulságokkal gazdagodik.

A premier időpontja: 2020. július 14. kedd 18:00

A premier helyszíne: Kőszegi Várszínház lovagterem (Kőszeg, Rajnis u. 9.)

 
Paulik Móni - Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság

Paulik Móni és Vincze Zsuzsi regénye alapján írta: Veres András
Tervező: Boráros Szilárd
Zene: Sáry Bánk
Rendező: SOMOGYI TAMÁS

A feldolgozó foglalkozást vezető drámapedagógusok: Balla Richárd, Kardos János, Szepes Anna, Szereplők: Csató Kata mv., Kovács Bálint, Lukács Gábor, Varga Bori

Ajánlott korosztály: alsó tagozatos iskolásoknak.

A Mesebolt Bábszínház, a Kőszegi Várszínház és a Vojtina Bábszínház közös előadása  létrejöttét  az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.