Janikovszky Éva emlékkiállítása

Art Limes | 2015-10-23

"Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly - minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."

A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő, szerkesztő emlékkiállításának megnyitója 2015. október 29-én, 19 órakor kezdődik.

A kiállítást Paál Anikó nyitja meg.

A vándorkiállítás egyik állomása Esztergom, ahol az írónő személyes tárgyai, a műveihez kapcsolódó relikviák, fotók és tablók lesznek kiállítva.

"Az én nevemről a kedves olvasónak – ha egyáltalán valami – hát a gyerekkönyvek jutnak az eszébe. Kinek az, amit írtam, kinek az, amit ugyan nem én írtam, de nagyon tetszett neki. Előfordult gyakran, hogy aranyos gyerekverseimhez gratuláltak, sőt az is, hogy remek rajzaimat dicsérték. (Ez utóbbit továbbítottam Réber Lászlónak.) De hogy mindannak, amit életem során csináltam, valami köze van a gyerekekhez, nos, ezt mindenki tudja, aki egy jó szóval illetett."

Fotó©Könyvhét

További képek