Espen Dekko: Tárgy és kifejezés (tárgyak metaforákká lényegülése) workshop az SZFE-n

Art Limes | 2017-01-16

Az EGT Alap által támogatott Színházi hagyomány és megújulás című projekt keretében 2017. január 23-24-én Espen Dekko norvég bábos tart zártkörű workshopot. A műhelymunka résztvevői fiatal, képzett bábjátékosok.

Espen Dekko csaknem három évtizede használja a bábot a művészi kifejezés eszközéül. Társulatának, a 2000-ben alapított Dekkoartnak fő célja, hogy a bábjáték vizuális és metaforikus nyelvén keresztül közvetítse napjaink drámáit. A társulat felnőtteket és gyermekeket megszólító előadásai a vizualitásra, a képekkel elmesélt történetekre épülnek. Espen Dekko szerint a bábjátékos „hivatásos manipulátor”, aki hozzájárul ahhoz, hogy a néző elhiggye a színpadi illúziót. A bábjátékos az, aki a néző számára megteremti azt az illúziót, hogy a halott anyagnak is lehet lelke.

A workshop tapasztalatairól, a munkamódszerről és a tárgyanimációról Espen Dekko 2017. január 25-én (Színház- és Filmművészeti Egyetem Padlásterem, 1088 Budapest, Vas utca 2/c, 10:00-16:00) tartandó konferencián előad.

A workshop az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Színház- és Filmművészeti Egyetem partneri együttműködésében valósul meg.

További információ a mellékletben!

További képek