Gaál József - Bestia

Art Limes | 2017-04-26

"Fájdalmas erőfeszítések után engedted, hogy elhatalmasodjon az a lappangó érzés, ami mindig lerombolja az illúziót, érvényteleníti a tökéletes egyszerűséget, a simulékony eleganciát, a tragikus valóságot elnyomó fenséges érzés kimódoltságát." (G.J.)

A megnyitó Időpontja: 2017. május 2. kedd, 19 óra

Helyszín: Godot Galéria - Bartók Béla út 11-13., Budapest, 1114

Megnyitja: Dragomán György író

"Bestiának nevezed már azt a formátlan, de személyiséggel rendelkező kísértőt, aki leleplezi a mesterségesen felépített melankóliát, azt a szenvelgő, ábrándozó szépelgést, ami minden műben a fásult szívek vigasza. A szépség formalizmusát, a fenséges bájt, vagy a redukáltság szépségébe burkolt menekülést, a csiszoltan elegáns semmit mondást, ami közömbösíti a robusztus, göcsörtös félelmet. A kifinomult művészi érzés szétreped, majd a mélység esszenciái is elpárolognak a műből. A maradékban keresed még az éltető erőt, és akarva-akaratlanul valami barbár szépséget akarsz megidézni, ami inkább a tehetetlenségből fakadó görcsös akarat, ami ugyanannyira káprázat, mint az elveszített, kilúgozott szépség." (Gaál József)

A kiállítás megtekinthető 2017. június 3-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.

 

A MissionArt Galéria és a – Godot Galériával közösen rendezi meg – Gaál József: Bestia - Holtvilág című ikerkiállítását, melynek megnyitójára 2017. május 2-án, kedden 17 órakor kerül sor a MissionArt Galériába. A Godot Galériában 19 órától a kiállítást Dragomán György nyitja meg.

A MissionArt Galériában május 13-ig hétfőtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között tekinthető meg.

Helyszín: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.