FashionRevolution -csodák a gardróbból – Pop up kiállítás

Art Limes | 2017-12-04

Horn Enikő divattervező családjának emlékei a szecessziótól a forrónadrágig mutatják be a 20. század divatváltozásait. A darabok egyúttal több generáció életéről is tanúskodnak: a nagymamáéról, a lányéról és az unokáéról egyaránt. Legtöbbjüket egy divatszalont vezető szabónő rokonuk készítette magas színvonalon.


Időpont: 2017. december 10. vasárnap, 11:00–18:00

Helyszín: Kiscelli Múzeum - Kiscelli utca 108, Budapest, 1037

Az ENIHORN néven alkotó divattervező által a Kiscelli Múzeumnak adományozott tárgyakat a Fashion Revolution MAKE SMTHING Week nemzetközi programsorozatába illeszkedő pop-up kiállításon állítjuk ki - egyetlen napra! #MakeSmthng #MakersgonnaMake #BuyNothing #IMadeThis, www.makesmthng.org
A ruhák és történetük példát mutatnak a régi darabok újrahasznosításának igényes lehetőségeire. Ehhez kapcsolódóan kerül sor egy beszélgetésre a tervezővel, a muzeológussal és a FashionRevolution képviselőjével.

A beszélgetés résztvevői:
- Szatmári Judit Anna, a textilgyűjtemény vezetője bemutatja, divattörténeti kontextusba helyezi a darabokat korabeli divatképek, analógiák vetítésével.
- Horn Enikő elmeséli, mit jelentenek neki és családjának ezek a darabok, illetve melyiket hogyan viselte, és hogyan inspirálódik belőlük tervezői munkája során. www.enihorn.com
- Szentesi Réka divatelmélet-kutató, történész, doktori hallgató, a MODART Divatmenedzser szakának oktatási igazgatója, a FashionRevolution magyar képviseletének tagja a beszélgetés moderátora.

A kiállítás megtekinthető: 2017. december 10. 10 és 18 óra között.

11.00 Beszélgetés
13.00 Divat a művészetben címmel divattörténeti tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán.

További programok a kiállítás napján a Kiscelli Múzeumban:

ADVENT KISCELLBEN
15.00 Lámpatervező workshop a LÁMPA! Design ikon kortárs fényben című kiállításhoz. A lámpák fóliái hazavihetők és ablakdíszként ajándékozhatók vagy használhatók.
15.00 Ajándékdoboz-készítő foglalkozás - rajz, ragasztás, festés
15.00 Müchen-Párizs-Budapest - tárlatvezetés a Fővárosi Képtár állandó gyűjteményében
16.00 Zseblámpás kriptatúra és épületséta
17.00 Ledpuppets - Fény-báb-színház a Kiscelli Múzeum templomterében.


Zene: DJ Panda
Büfé:Hélix Félix étterem