Mirko Ilić a MOME-n

Art Limes | 2018-03-11

A MOME Tervezőgrafika Tanszékének meghívására érkezett Budapestre Mirko Ilić világhírű tervezőgrafikus művész, aki The Design of Dissent – A vélemény művészete címmel tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Z épületében.

A Bosznia-Hercegovinában született művész karrierjét képregények és illusztrációk készítésével kezdte, majd tehetségét az amerikai piac is felfedezte: többek között a Time Magazine nemzetközi kiadásának és a New York Times véleményrovatánál is művészeti vezetői pozíciót töltött be. 1995-ben megalapította saját stúdióját, amely a nonprofit szervezetektől kezdve a luxusmárkákig számos jelentős vállalkozást tudhat az ügyfelei között. A new york-i School of Visual Arts professzora, munkái megtalálhatóak a legjelentősebb múzeumok gyűjteményében – Smithsonian, MoMA. Számos szakmai projekt kezdeményezője, olyan együttműködő partnerekkel, mint Milton Glaser, vagy Steven Heller.

Időpont: 2018. március 21. 18 óra

Helyszín: MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - Bertalan Lajos utca 2., Budapest, 1111

Mirko Ilić kurzust tart a MOME grafikus hallgatói számára. A workshoppal egy időben kerül megrendezésre a Tolerance Show című nemzetközi plakátkiállítás, amely március 19-től megtekinthető az egyetem aulájában.

A MOME Z Esteken bedobozolt tudások és szakmai rekeszek helyett a közeljövőt érintő kérdések mentén keressük az együttműködés alternatíváit. Új modellekre, új gondolkodásmódra van szükségünk a jövő megértéséhez és az innovatív cselekvéshez.

Az elsőadás angol nyelvű!