Társművészetek – határátlépések

Art Limes | 2018-05-09

Határátlépések? Átültethetők-e drámás tevékenységek zeneórára? A vizuális művészeti nevelés hagyományosan izoláló, „elmagányosító” hatását milyen drámás feladatokkal lehet „akcióztatni”? Az egyszerű, hétköznapi mozgásmotívumokkal miképpen gazdálkodhatunk, hogyan tematizálhatjuk őket?

Drámás eszközökkel adhatók-e válaszok többek között a következő kérdésekre: miért van felelősségem, és miért nincs; feloldható-e az egyéni érdek és a közösségi gondolkodás ellentmondása között? Honnan, milyen nézőpontból érdemes a bábos gondolkodás felé közelíteni?

A 2018. június 8-án (pénteken) 9.00 és 16.15 között megvalósuló műhely-konferencia a Magyar Drámapedagógiai Társaság, Debrecen Megyei Jogú Város, a Vojtina Bábszínház és a Csokonai Színház közös módszertani rendezvénye, a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó kísérő eseménye.

A módszertani napot ajánlják drámapedagógusoknak, színházi neveléssel foglalkozóknak, független színházi műhelyek munkatársainak, gyerek-, diákszínjátszó-rendező, valamint bábcsoportvezetőknek, színház- és drámaszakos hallgatóknak, művészeti iskolák tanárainak, színi stúdiók tanulóinak, közművelődési szakembereknek, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődőknek.
A rangos szakmai rendezvény vendégei tréningeken, bemutató órákon, saját élményű foglalkozásokon és színházi nevelési előadásokon vehetnek részt. A műhelykonferencia mindenki számára nyitott és ingyenes, azonban a foglalkozások létszámkorlátosak, ezért az azokon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Helyszínek:
- MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ (4026 Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.) Multimédia és Művészetpedagógia terem
- Déri Múzeum (4026 Debrecen, Déri tér 1.) Díszterem
- Vojtina Bábszínház (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.) Játszószínház
- Debreceni Arany János Óvoda (4026 Debrecen, Arany János tér 3.)

A részletes program és regisztráció megtekinthető ITT.