Michael Ende - Ármányos puncspancs

Art Limes | 2018-09-28

Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül. Lidérczy, a varázsló laboratóriumában rotyog, fortyog, bugyborékol, bűzölög és gőzölög a világ gonosz varázslatainak leggonoszabbika, a legszörnyűbb bájital, a legborzasztóbb kotyvalék: a sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka!

Ha az álnok varázsló terve sikerül, a bájital hatására az újévi jókívánságok rosszra fordulnak, a folyók kiszáradnak, a hegyek szétporladnak, az erdők leégnek, a városok romba dőlnek, és az utolsó szilveszteri harangütésre menthetetlenül elpusztul az állatok és emberek otthona, a Föld… Rotyog, fortyog a kotyvalék, ketyeg az óra, ám egy öreg, tohonya kandúr és egy zsörtölődő varjú az utolsó pillanatban elindul, hogy megmentse a világot. Vajon sikerülhet-e nekik?
Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka. De azért lehetséges.)
Michael Ende örököseinek az engedélyét a Verlag für Kindertheater Weitendorf GmbH és a Hofra Kft. közvetítette. (www.hofra.hu)

Korosztály: 4 éves kortól ajánlott

Mesebolt Bábszínház -Ármányos puncspancs

Dramaturg, bábszínpadra alkalmazó: Gimesi Dóra (Lázár Magda fordításának felhasználásával)
Zene: Kiss Dávid
Tervező: Grosschmid Erik
Rendező: Kovács Géza
Szereplők: Császár Erika/Gyurkovics Zsófia, Fritz Attila, Kosznovszky Márton, Kovács Bálint, Kőmíves Csongor

Időpont: 2018. október 14., vasárnap, 10:00–11:00

Helyszín: Mesebolt Bábszínház - Ady tér 5., Szombathely, 9700