Éva és Ádám naplója

Art Limes | 2018-10-24

„Az emberiség hímnemű része, a történet legelején még csak egy férfiből állt, de már ez az egy is udvarias volt. Így történhetett, hogy ezen előadás címe: Éva és Ádám. - a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása.

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása - Mark Twain: ÉVA ÉS ÁDÁM NAPLÓJA
Thaly Tibor fordítását felhasználva színpadra írta: Verebes Ernő
Szereplők: Verebes Judit és Szilágyi Áron

„Az emberiség hímnemű része, a történet legelején még csak egy férfiből állt, de már ez az egy is udvarias volt. Így történhetett, hogy ezen előadás címe: Éva és Ádám.
Furcsa, de mindketten naplót vezettek. Azért rendhagyó dolog ez, mert elejében még csak emlékeik sem igen lehettek. Később, ahogy az elmúlt napok száma szaporodott, a naplók is fokozatosan teltek meg mindenféle személyes észrevétellel, titokfejtéssel, kísérlet-leírásokkal, és nem utolsó sorban, a Másik megfigyelésével.
Az ősszülők világának meseszerű felfedezése, Mark Twain számára olyan lehetett, mint Ádám és Éva világra való rácsodálkozása. Ebben az előadás-kísérletben a két napló, Éva és Ádám vallomásszerű monológja fésülődik egybe, a közönségnek, mint a jövő emberiségének mutatkozva be, ugyanakkor egymással is kokettálva, perlekedve, eljutva addig, amit ma úgy hívunk: szerelem.”
(Verebes Ernő)

A bemutató időpontja: 2018. november 21., szerda, 19.30–20.30

Helyszín: Zentai Magyar Kamaraszínház -Fő tér 2., 24400 Zenta