Egy bőröndnyi báb

Art Limes | 2018-10-30

A mesés bábok, bábos mesék. Arany János művei és a bábtechnikák című kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kiadvány bemutatója.

A Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtárának első múzeumpedagógiai bőröndjének bemutatójára invitáljuk Önöket!
A családokat megszólító rendhagyó kiadványunk a bábtípusok felől közelítve interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldásokkal ismerteti meg többgenerációs célközönségét a Bábtár gyűjteményének anyagával és az Arany-család meséivel. Muzeológusaink a papírszínházak világából kiindulva Fekete Anettával, a PuPiLi papírjátékok tervezőjével; Remsey Dávid illusztrátorral és Tóth Réka Ágnes dramaturggal hozták létre ezt a bőröndnyi társulatot. Egy bőröndnyi báb papírbábszínházunk közös játékra, bábozásra ösztönöz, ráirányítja a figyelmet a magyar bábtörténet kincseire.
 
Köszöntőt mond: Török Petra főigazgató-helyettes
A kiadványt bemutatják: Fekete Anetta muzeológus, a kiadvány tervezője; Remsey Dávid illusztrátor; Tóth Réka Ágnes dramaturg és a Bábtár munkatársai
 
IDŐPONT: 2018. november 6. (kedd) 17.00
HELYSZÍN: Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi u. 16.)