Még két hétig jelentkezhetnek a Nyári Tárlatra

Art Limes | 2019-03-27

A Reök-palotában rendezett XL. Nyári Tárlatra még két hétig, április 10-ig adhatják be jelentkezésüket a művészek. A jelentkezés a tavaly bevezetett online rendszeren keresztül zajlik, melyet a www.reok.hu honlapon keresztül érhetnek el az alkotók. A hazai képzőművészeti szcéna nagyszabású seregszemléjét május 24-től július 14-ig láthatják a REÖK-ben.

Idén negyvenedik alkalommal rendezik meg a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseményét, a Nyári Tárlatot a Reök-palotában. A rangos seregszemlére még két hétig, április 10-ig adhatják be jelentkezésüket online a művészek.

A május 24-én nyíló tárlatra az előző évi Táblaképfestészeti Biennálén megismert online felületen lehet jelentkezni, melyet a www.reok.hu oldalról érnek el az alkotók. A jelentkezés során meg kell adni a művész nevét, elérhetőségeit, az alkotás címét, méretét, technikáját, típusát, készítésének évét és a biztosítási értékét is. A szakmai zsűri munkájának szempontjából fontos az is, hogy mindegyik nevezett alkotásról töltsön fel fotót a jelentkezés során az alkotó – a döntéshozatal során ugyanis ezeket a fotókat látják először. A művészek nevezhetnek festménnyel, kisplasztikával, szoborral, érem- vagy egyéb sorozattal is, melyek az elmúlt két évben készültek – a részletes feltételek a Nyári Tárlat felhívásában olvashatók.

A tárlatra már számos jelentkezés érkezett minden képzőművészeti területről, azonban még továbbra sincsenek elkésve azok, akik eddig csupán fontolgatták, hogy megmérettessék-e magukat. A XL. Nyári Tárlat egyik érdekességét pont az adja, hogy a fiatal képzőművészek alkotásai a „nagy öregek” mellett szerepelhetnek – ezáltal válhat egy valódi nagy találkozássá a tárlat.

A részletes felhívás többek közt a https://reok.hu/hu/item/1263-a-xl-nyari-tarlat-felhivasa linkre kattintva olvasható.