Logótervezés pályázat

Art Limes | 2019-06-14

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a külföldi magyar intézetek logójának megtervezésére. A logópályázat elsősorban a felsőszintű művészeti intézmények hallgatóit célozza meg.

A pályázati felhívás célja, hogy a külföldi magyar intézetek friss arculatot kapjanak, és a „külföldi magyar intézetek” brand tovább erősödjön a hazai és nemzetközi köztudatban.

Jelenleg a világ 22 országában 24 külföldi magyar intézet működik, 2019. év végére az intézetek száma 26-ra nő. A 2016 közepétől a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányításával működő külföldi magyar intézetek megkülönböztetett szerepet játszanak a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében.

A külföldi magyar intézetek hálózata a kulturális diplomácia eszközeivel segíti elő hazánk külpolitikai és külgazdasági érdekeinek érvényre jutását, miközben arra törekszik, hogy közös értékeinket nemzetközi szinten megismertesse, a magyarság jó hírét eljuttassa a nemzetek közösségébe, valamint a határon inneni és túli magyarság kulturális értékeit és kapcsolatait ápolja és építse.

A külföldi magyar intézetek logótervezési pályázatának nyertese nettó 250.000 forint pénzjutalomban részesül.

A pályázati dokumentációt 2019. június 25-ig lehet benyújtani.

A pályázat szövege ezen a linken érhető el.

https://www.kormany.hu/download/9/e3/a1000/Logópályázat%20-%20felhívás.pdf