Miroslav Jovančić festőművész kiállítása

Art Limes | 2019-08-11

" Szabadkán nőttem fel, egy olyan közegben, ahol kultúrák sokaságának találkozása a mindennapok része volt. Különböző nyelvek, szokások, zenék… egy nagy sokszínűség.
Ezzel már gyerekként szembesültem. Akkor még fel se fogtam, hogy milyen nagy kincsek között élek. Egyszerűen, izgatottsággal fogadtam el az engem körülvevő rengeteg különbözőséget, miközben mindig újat fedeztem fel. Ennek mindig nagyon örültem." Miroslav Jovančić

A kiállítás megnyitója: 2019. augusztus 24., szombat, 17 óra

Helyszín: Levendula Galéria, Remsey körút 21., Gödöllő, 2100

Miroslav Jovančić az újvidéki Zeneakadémián és a belgrádi Képzőművészeti Főiskolán folytatott tanulmányai után az Újvidéki Művészeti Akadémia festészeti szakán, Vladimir Tomić professzor osztályában szerzett diplomát. 1998-ban a Szabadkai Képzőművészeti Találkozó Modern Galériájának kurátora lett, és azóta a város kulturális életének aktív résztvevője. Művészetében a festészet mellett a zene is komoly szerepet játszik, de a kettő nem egymás párhuzamában jelentkezik, hanem egységet alkot.

2009-ben Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjban részesült  Ugyanebben az évben a XII. Pávatoll nemzetközi fotó- és filmművészeti etnofesztiválon az Alföldem fehér gólyái című filmmel elnyerte a legjobb filmzenéért járó díjat. Szabadka  kultúrájának népszerűsítéséért, és áldozatos művészi tevékenységéért  2012-ben Pro Urbe-díjat adományozott neki  város képviselő testülete.