HÍRNÉV A FÉMNEK - acélszobrászati kiállítás - Mert szoborni jó!

Art Limes | 2021-09-28

A KÉSZ Csoport sok cégből álló, magyar tulajdonú, ipari és szolgáltató konglomerátum. Alapvetően építészettel, építőiparral, építőanyagok gyártásával, műszaki tevékenységekkel, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak, de a könyvkiadás, szállodaipar, vagy a szoftverfejlesztés mellett a kreatív ipari, művészeti tevékenység is megtalálható a KÉSZ palettáján.

A kultúra, a művészetek felkarolása több évtizedes múltra tekint vissza a KÉSZ Csoportnál. Mecenatúra programjuk részeként hozták létre az elsősorban képzőművészetre és az iparművészetre összpontosító K-ARTS Művészeti Alapítványt.

A komárnoi Limes Galériába egy válogatás érkezett a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény fémes alkotásaiból. Ez a keresztmetszet igyekszik bemutatni, milyen széles határok között mozoghat az indusztriális művészet. A különböző fémalapanyagok, különleges megmunkálási technikák, a tematikák sokszínűsége jellemzik a tárlatra került műveket.

A komárnoi Limes Galériába érkezik a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény fémszobraiból összeállított nemzetközi válogatás, mely nagy sikerrel mutatkozott be már ezidáig is a hazai és a határon túli platformokon. Ez a keresztmetszet igyekszik bemutatni, milyen széles határok között mozoghat az indusztriális művészet. A különböző fémalapanyagok, különleges megmunkálási technikák, a tematikák sokszínűsége jellemzik a tárlatra került műveket.
Az október közepéig megtekinthető kiállításon többek között BARABÁS Márton, BUKTA Imre, DEMCSÁK Dóra Vanda, DOBÓ Bianka, DRABIK István, CSEKE Szilárd, ECSEDI Zsolt, FOCK Máté, GERGELY Réka, GERBER Pál, Collin HOPE (Új-Zéland), HACK Ferenc, KAZI Roland, KOPASZ Tamás, KOROMPAI Péter, MAJOROS Áron Zsolt, MAJOROS Gyula, MATA Attila, MÁTYÁSI Péter, OROSZ István, PLANK Antal, RABÓCZKY Judit Rita, Meghan SALGAONKAR (India), SZIRMAI Nóra, SZURCSIK József, TETTAMANTI Béla, UJHÁZI Péter, Lata UPADHYAYA (NBr), VEREBICS Ágnes munkáit tekintheti meg a közönség.
Köszöntőt mond: Árvai István művészeti vezető
A kiállítást megnyitja: Nagy T. Katalin művészettörténész
Zenei élmények: Németh Zsolt gitárművész
A kiállítás 2021. október 15-ig tekinthető meg a Limes Galéria nyitvatartási idejében.