Újdonságok a Baranyay – Tandori – Baranyay kiállítások kapcsán

Art Limes | 2021-11-08

Érdekes szimmetria alakult ki néhány hétre: áll egy Tandori Dezső kiállítás Budán, egy Baranyay András kiállítás Pesten, és - ugyan már csak október 13-ig -, egy közös kiállításuk, a „Bandynak szerettetel” című, a MissionArt Galériában.

Ugyancsak újabb fejlemény, hogy remek írások születtek a Baranyay kiállítások kapcsán, ezek, és még nagyon sok minden más megtalálható és olvasható a MissionArt által létrehozott Baranyay weboldalon. Például ha ide kattintanak, elolvasható egy helyen majdnem minden írás, amely róla, illetve művészetéről szól. (A lap aljára gurulva a legújabbak, de érdemes böngészni a többi oldalon is) : https://baranyayandras.hu/irodalom/ És még csak most várjuk az Artmagazin, a Műértő és az Új Művészet cikkeit…

Még újabb fejlemény, hogy ezennel nyilvánossá tesszük az eddig csak a Műcsarnok Baranyay kiállításán nézhető videó filmet, melyeken barátok, pályatársak mesélnek róla, a vele kapcsolatos emlékeikről. Nagyon érdekes interjúk ezek, de mivel összesen egy óra ötven perc a hossza, eddig szinte senkinek sem volt esélye végignézni, hallgatni, most már igen. A videó a youtube-on itt látható. (Hajdu István, Török Tamás, Kovalovszky Márta és Kovács Péter, Konkoly Gyula, Tolnay Imre, Kondor Attila, Haász István, Pácser Attila és Százados László mesélnek Bandiról) Operatőrök: Kővári György Márió, Csanádi Árpád, munkatársuk: Detvay Lili, a szerkesztő: Kondor-Szilágyi Mária.

További képek