A mi ünnepünk - Karácsonyi kiállítás és kortárs művészeti vásár

Art Limes | 2021-11-27

Csoportos kortárs kiállítás ünnepi köntösébe csomagolja idén az ÚjMűhely Galéria a művészeti karácsonyi vásárát. Az ünnepi időszakhoz ezúttal a szubjektív tapasztalatokon és érzelmeken, a karácsonyhoz társított tárgyakon, emlékképeken keresztül csatlakozik a MANK.

A MI ÜNNEPÜNK című karácsonyi kiállítás és kortárs művészeti vásár

A MEGNYITÓ IDŐPONT: 2021. december 1., szerda, 18:00 óra

HELYSZÍN: ÚjMűhely Galéria, 2000 Szentendre, Fő tér 20.

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA: Dyekiss Virág, néprajzkutató és dúla

KÖZREMŰKÖDIK: Paár Julcsi, énekes

HÁZIGAZDA: Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

Amikor december elején először megérezzük a forralt bor és mézeskalács illatát, rögtön eszünkbe jutnak mindazon tárgyak és emlékek, amiktől valódi ünneppé válik a karácsony. Az otthon melege, az emberi kötelékek, az adventi várakozás és a fények mindenki számára mást idéznek meg és más reakciót váltanak ki, azonban ugyanarról szólnak: megállunk, lecsendesedünk és ünneppel a szívünkben fordulunk szeretteink felé.

Kiállító művészek: Andrási Edina, Balogh Kristóf József, Barabás Zsófi, Benkő Lilla, Bereczki Kata, Budai Lotte, Fischer Judit, Gáspár Annamária, Gilly Tamás, Horváth Lóczi Judit, Kiss Márta, Korossy-Khally Levente, Kovács Andrea Kurszán, Mendreczky Karina, Nagy Gabriella, Strohner Márton, Szabó Menyhért, Varga Gyöngyvér Amala

A kiállítás kurátorai: Petri Anikó és Sipos Tünde

A kiállítás 2021. december 23-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 között.