Mezei Erzsébet kapta a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat

| 2015-09-19

Mezei Erzsébet székelykevei származású zentai grafikusművész, pedagógus és művésztelepszervező kapta a 2015. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat

A bírólóbizottság (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) indoklása szerint "Mezei Erzsébet a képzőművészetet több irányból, több megfontolásból közelíti meg. Grafikával 1989 óta foglalkozik, több mint két és fél évtizedet felölelő ópusza a vajdasági grafikusművészet megkerülhetetlen fejezete. Mély átéltségről tanúskodó grafikáival rámutat az őt foglalkoztató kérdésekre, olykor irányt is ad a megnyugvás felé. Kompozícióiban ott rejlik a megoldás, a kapaszkodó, a kivezetés szándéka.

Pedagógusként korszerű munkaformákkal és módszerekkel, közösségi és individuális oktatással fejleszti tanulóinak képességeit a kézművesség területén. Pedagógiai munkája mellett azonban elismert művészi tevékenységet fejt ki keramikusként, valamint nemezzel és textilfestéssel is foglalkozik."

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2015. szeptember 15-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.


Tovább a galériába

Fotó: Miglinczi Éva

Vajdaság Ma

További képek