Tudj többet a tervezésről!

Art Limes | 2021-07-07

Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) Let’s learn more about scenography! címmel 2021. augusztus 23- 29. között, a Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával rendez nemzetközi workshopot színházi alkotóknak és képzőművészeknek.

Cseh, szlovák és lengyel partnerekkel, fiatal bábszínházi alkotóknak, színészeknek, rendezőknek, képzőművészeknek és látványtervezőknek rendez workshopot az ESZME, amelyet a 4 résztvevő országban kiállítás követ.

A rövid és hosszú távon is komoly ererdményekkel kecsegtető műhelymunkában az ESZME partnerei a Roztoc Egyesület (Csehország), a Kassai Bábszínház (Szlovákia) és a Bialystocki Bábszínház (Lengyelország). A bábművészet különböző súllyal van jelen a visegrádi országokban, a különböző nemzetiségű alkotók között aktív kapcsolat nincs. Mivel a 21. század az együttműködés és a kultúrák közti komunikáció kora, a workshoppal az a célunk, hogy elősegítsük a különböző területeken és különböző országokban dolgozó művészek egymásra találását, valamint közös, nemzetközi projektek megvalósulását.

A 2020. augusztus 23. és 29. között megrendezésre kerülő workshopra 20 fiatal alkotót várnak, akik napközben 4 csoportban, nemzetközi tanárgárda (csoportonként 1-1 képzőművész, rendezők, dramaturg) vezetésével azt vizsgálják, hogyan jön létre egy előadás a tervező szempontjából. Ebből a szemszögből készül el a szinopszis, a makett, a storyboard, a díszlet-, a jelmez- és a bábterv, amelyek a worskopot követően a 4 országban kiállításra kerülnek. Esténként a partnerek által delegált jeles színházi és bábszínházi alkotók prezentációit, előadásait hallgathatják meg a résztvevők. Ezek az alkalmak az érdeklődő szakmai közönség számára is nyitottak.

A projekt támogatója a Visegrádi Alap.

Jelentkezés 2021. augusztus 10-ig a csato.kata@gmail.com email címen.

További képek