28. Kabóciádé Családi Fesztivál

Art Limes | 2021-07-15

Egy év kényszerű kihagyás után idén ismét Veszprém város varázslatos természeti közegében, a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren rendezi meg a Kabóca Bábszínház összművészeti eseményét, a Kabóciádé Családi Fesztivált.

A programok július 30 - augusztus 1 között lesznek, így az eddigiektől eltérően már három napig tart a műsorfolyam. A veszprémi bábszínház igazgatója, Szőke Kavinszki András igazgató kiemelte, hogy az idén 20 éves teátrum ünneplése mellett a zöld szemlélet megerősítése és a fenntarthatóság kerül fókuszba.

Pénteken a győri Vaskakas Bábszínház három előadással látogat el Veszprémbe, s az elmúlt évek nagy kedvencei, a Ziránó Színház és a pécsi MárkuZínház is színpadra lép. Utóbbi és az Aranygyapjú Társulat Mátyás királyról szóló meséket mutat be. Esténként a magyarországi marionettmester, Sarkadi Bence 16 éven felülieknek játszik felnőtt meséket.

Szombaton számos fellépő mellett Danny Bain, Écsi Gyöngyi és Kovács Gáborján is mesél, valamint megtiszteltetés, hogy a Budapest Bábszínház Szegény Dzsoni és Árnika című bábelőadásával ellátogat a Séd-völgyébe.

Ezen a napon a 10 éves Helka születésnapi buliján együtt ünnepelünk a mese szerzőjével, Nyulász Péterrel.

A Kabóciádé törzsvendégei számára a szombat esti kalandtúra a legkedvesebb, ami az idén is a szokásos hangulatot és meglepetéseket ígéri.

Vasárnap több volt kabócás színészt láthatnak viszont a nézők: délelőtt az Aranyszamár Színház Vackor című meséjében, a Mákszem Színház és a Bárókerti Bábszínház előadásaiban, és koncertet ad Lovászi Edina. A fesztivált közös ünneplés és táncház zárja.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával karöltve valósul meg a Cirkuládé komplex program, aminek első programelemként kerül reflektorfénybe Kabóciádén a cirkusz témája zsonglőrködő színészeinkkel és artista bábjaikkal.

Elindul A város mint otthon és kulturális játszótér projektünk is, amely keretében egy hatalmas bunkerépítésre invitáljuk a gyerekeket. Az izgalmas és interaktív projekt a Széchenyi 2020 program támogatásával valósul meg.

A szokásos interaktív játékterek mellett mindhárom napon más-más színház hozza el tematikus játszóházait, így gazdagítva a programkínálatot.

VESZPRÉM, 2021. július 30-aiugusztus 1.

Részletes program ITT található!