HÍRNÉV A FÉMNEK - acélszobrászati kiállítás

Art Limes | 2021-09-15

A komárnoi Limes Galériában mutatkozik be a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény.

A KÉSZ Csoport sok cégből álló, magyar tulajdonú, kecskeméti központú cégcsoport, ipari és szolgáltató konglomerátum, mely több országban van jelen. Alapvetően építészettel, építőiparral, építőanyagok gyártásával, műszaki tevékenységekkel, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak, de a könyvkiadás, szállodaipar, vagy a szoftverfejlesztés mellett a kreatív ipari, művészeti tevékenység is megtalálható a KÉSZ palettáján.

A kultúra, a művészetek felkarolása több évtizedes múltra tekint vissza a KÉSZ Csoportnál. Mecenatúra programjuk részeként hozták létre az elsősorban képzőművészetre és az iparművészetre összpontosító K-ARTS Művészeti Alapítványt. A szervezet egy nívós, folyamatosan gyarapodó kortárs képzőművészeti gyűjteményt (K-ARTS Művészeti Gyűjtemény) gondoz, melynek legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. A művek jelentős része a K-ARTS által szervezett, immár tizennyolc éves múlttal rendelkező, Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+), nemzetközi alkotótábor keretében készült a KÉSZ Ipari és Innovációs Park területén, ahol sajátos atmoszférájú ipari közegben alkothatnak évről-évre a Kecskemétre érkező hazai és külhoni művészek. A gyártelepen megrendezett alkotóműhelyek lehetőséget biztosítanak az üzemi technológiák kiaknázására, különböző acélalapanyagok felhasználására, indusztriális hátterű formaalkotásra.

A komárnoi Limes Galériába egy válogatás érkezett a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény fémes alkotásaiból. Ez a keresztmetszet igyekszik bemutatni, milyen széles határok között mozoghat az indusztriális művészet. A különböző fémalapanyagok, különleges megmunkálási technikák, a tematikák sokszínűsége jellemzik a tárlatra került műveket. Az október közepéig megtekinthető kiállításon többek között Barabás Márton, Bukta Imre, Demcsák Dóra Vanda, Dobó Bianka, Drabik István, Cseke Szilárd, Ecsedi Zsolt, Fock Máté, Gergely Réka, Gerber Pál, Collin Hope (Új-Zéland), Hack Ferenc, Kazi Roland, Kopasz Tamás, Korompai Péter, Majoros Áron Zsolt, Majoros Gyula, Mata Attila, Mátyási Péter, Orosz István, Plank Antal, Rabóczky Judit Rita, Meghan Salgaonkar (India), Szirmai Nóra, Szurcsik József, Tettamanti Béla, Ujházi Péter, Lata Upadhyaya (NBr), Verebics Ágnes munkáit tekintheti meg a közönség.


Mert szoborni jó!


www.karts.hu