Fényút – családi koncert Pilinszky János meséi nyomán

Art Limes | 2021-11-17

A zenés utazás Pilinszky János A nap születése, a Kalandozások a tükörben, az Aranymadár és az Ének a kőszívű királyról című meséit dolgozza fel.

Pilinszky János születésének 100. évfordulóján, 2021. november 27-én 15.00 órakor a Vojtina Bábszínház színháztermében csendül fel Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színésznő Fényút című családi koncertje. A zenés utazás Pilinszky János A nap születése, a Kalandozások a tükörben, az Aranymadár és az Ének a kőszívű királyról című meséit dolgozza fel. A koncertet látványos, kreatív animációk is kísérik majd.

Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, számos jelentős díj tulajdonosa, így Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas művész. 1957-től kezdve pedig gyermekeknek írt verses meséket, a koncerten megidézett művek ezeknek a sorát gyarapítja.

Újhelyi Kinga az erdélyi Sarmaságon született. Színészi tanulmányait a Marosvásárhelyi Egyetem színművész szakán végezte, 2006-tól a Csokonai Színház társulatának tagja. Színházi munkái mellett számos zenés estjét és koncertjét láthatta már a hazai és határon túli közönség egyaránt. A Fényút zenei világán Fehérváry Lillával dolgozott együtt, aki 25 éve előadóművész. Utca- báb színész, énekes, alkalmazott zeneszerző. A Hattyú Dal Színház társulatának tagja volt. A hangszerelés Újhelyi Kinga és Dargó Gergely nevéhez köthető.

Zeneszerzők: Újhelyi Kinga, Jászai Mari-díjas, Fehérváry Lilla

Hangszerelés: Dargó Gergely

Előadók: Újhelyi Kinga – ének, Fehérváry Lilla – ének, Ágoston Béla – ének, fúvósok, steel-drum, hegedű, Dargó Gergely – ének, harmónika, cajón, Pusker János – ének, cselló

Hang: Gyarmati Balázs

Grafika, animáció: Szabó-Nyulász Melinda, Szarvas Ildikó, Horváth Mária, Csordás Eszter, Garai Panni, Tóth Olivér Artúr

Időpont: 2021. november 27. (szombat) 15.00
Időtartama: 75 perc
Helyszín: Vojtina Bábszínház
Jegyár: 1200 Ft/fő

Jegyek kaphatók a Vojtina Bábszínház jegypénztárában november 15-től.

Vojtina Bábszínház
Cím: 4026 Debrecen, Kálvin tér 13.
Telefon: +36 52 418 160
E-mail: vojtina@vojtinababszinhaz.hu
web: www.vojtinababszinhaz.hu

FONTOS:
A jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerint a Vojtina Bábszínház programjainak látogatásához NEM szükséges a védettségi igazolvány felmutatása. Debrecen Önkormányzatának rendelete értelmében a város kulturális intézményeiben - így a bábszínházunk minden helyiségében kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata 12 év fölöttieknek.
A kézfertőtlenítő berendezéseket továbbra is rendelkezésre állnak az intézményben, és fokozottan javasolják használatukat, hogy a lehető legbiztonságosabban élvezhessétek az előadásokat. Köszönjük!