Leszállt az ég dicső királya

Art Limes | 2021-12-09

Horváth Márk bábművész karácsonyi betlehemes játéka a győri Generációk Művelődési Házban.

"- Szabad-e bejönni Betlehemmel?
- Szabad!
- Hát akkor be is jövök! Ismerik-e maguk a Megváltó történetét? Igen gazdag történet az, hajaj! Aki még nem hallotta, az erőst figyelmezzen, aki meg már hallotta, az meg még inkább, hátha egyebet is megtud, mint amit eddig tudott! No, akkor az elején kezdem,
mert mindenben a kezdet a legszebb!"
A betlehemes játék, vagyis a betlehemezés az adventi-karácsonyi időszak népi misztérium játéka. Központi eleme egy házilag készített, templom alakú betlehem, amivel a betlehemezők házról-házra jártak. A Leszállt az ég dicső királya egy egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi az adventi és karácsonyi népi színjátékok szinte minden fajtáját úgy, mint szálláskereső-, csillagozó-, paradicsom-, és pásztorjáték.
Az előadás a tradíciók mentén meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
(Az előadást hat éves kortól ajánljuk.)
Időpont: 2021. december 17. péntek, 17:00–18:00 óra
Helyszín: Generációk Művelődési Háza, Herman Ottó utca 22., Győr 9023
A program ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött – részvételi szándékot jelezni a fuzi.rozi@generaciokhaza.hu email-címen.
Felhívjuk figyelmét, hogy a kulturális intézmények működésére vonatkozó intézkedések szerint intézményünk látogatása felnőttkorú vendégeink részére csak védettségi igazolvány felmutatása után lehetséges.
A 18. életévüket be nem töltött személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel, gondviselővel, illetve átengedett szülői felügyeleti joggal rendelkező kísérővel (pl. nagyszülő, keresztszülő, pedagógus) látogathatják az intézményt.