Farsangoljunk!

Art Limes | 2022-02-08

A Vojtina Bábszínház falain belül és kívül farsangi mulatságok sora következik. Február 14-én nyitják, és 27-én, vasárnap zárják a maszkos alakoskodásokkal, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, Cibere és Konc király küzdelmének szokásaival tarkított napjaikat.

A Vojtina Bábszínház falai között:
Február 14-től 18-ig „Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak” címmel alakoskodók viccelődéseivel a kamaraterembe várjk a nevetni vágyókat.  
Február 23-tól 25-ig 10.00 és 14.00 órától Maskarádé veszi kezdetét a Vojtina falai között, ahol is a tanúja lehet a sokadalom Konc Király és Cibere Vajda viadalának.

Városi Maskarádé a Kossuth téren!
Február 25-én pénteken délután folytatják a mulatságok sorát a Kossuth téren a városi MASKARÁDÉN, ahol a Bíró zenekar és a Sugalló zenekar együttes muzsikája mellett táncszínház is lesz a Debreceni Népi Együttessel és a Sugalló zenekarral.  
Február 26-án – szombaton - 16.30 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama utolsó nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal, betegséggel együtt.

Mangalica Fesztivál
Február 25-től 27-ig a Maskarádé mellett újra a Mangalica Fesztivál ételei és zenéi töltik meg a Kossuth Teret! A vendégek az éhségüket csillapíthatják az ide érkező a Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkeivel. A talpalávalót a Garagulya a Gólyalábas Kompánia, a Bürkös zenekar, az Agyag Banda és a Flaska Banda húzza.

Miénk itt a tér! – Farsangoljunk!
Február 27-én, vasárnap 10.00 órától nem akármilyen zárása lesz kéthetes farsangi forgatagnak.
Rendhagyó, interaktív családi nappakal méltó búcsút vesznek a hideg, fagyos téltől, és köszöntik a tavaszt! Ezen vasárnapon azonban nem csak a Vojtinások lesznek jelmezben, minden gyereket és szülőt maskarákban várnak! E színes kavalkádunkban a legjobb jelmezek nem maradnak jutalom nélkül.