Puck Bábszínház - Kolozsvár

Szakács Kincső | 2022-04-09

Mozgalmas március a Puck Bábszínházban.

A végeláthatatlannak tűnő, képernyők előtt töltött időszak után, 2022. márciusa igazán eseménydúsra sikerült a magyar tagozat számára. Nem csak a hosszú idő óta újra megvalósult első teltháznak örülhettek a kolozsvári művészek, de elkezdődött a turnék és tájolások időszaka is.

A tavaszi hónap A brémai muzsikusok veszprémi vendégjátékával indult, melynek keretén belül közel 900 gyerek örülhetett és dalolhatott együtt a Brémába igyekvő zenészekkel. A turné a Kabóca Bábszínház meghívásából valósult meg, azzal a céllal, hogy a Rumi László által rendezett előadást a veszprémi közönség is megtekinthesse. Az egy hetes vendégjáték során összesen kilenc alkalommal adták elő a kolozsvári művészek az idén januárban bemutatott előadást.

Március közepén Fodor Sándor halálának tizedik évfordulójára emlékezve, a Kolozsvári rádió munkatársaival közösen egy ünnepi összeállítás jött létre. A bábszínház 2008-as, Varga Ibolya által rendezett Csipike előadásából 2012-ben rádiójáték is készült, amely idén, a megemlékezés alkalmából újra megszólalt a kolozsváriak rádiókészülékeiben. Ennek kapcsán az előadás jelenlegi szereposztásával egy interjú is készült, ahol közösen megrajzolták Csipike előadás bábszínházi portréját, amiket a színészek személyes történeteikkel egészítettek ki.

Március utolsó mozzanata a X. Jubileumi Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé volt, ahol a Kishercegszemmel című előadást láthatta a fesztiválközönség. A Vadas László által rendezett nonverbális előadás A kis herceg című regény alapján mai kérdésekre keresi a választ, melyek közül talán a legfontosabb az, hogy felnőttként vissza tudunk-e térni a gyermeki léthez.

Ezzel a gondolattal zárva a beszámolót, a Puck Bábszínház csapata tárt kapukkal várja nézőit, hogy megoszthassa velük a játék örömét.

Főkép: A brémai muzsikusok