Kecskemét adott otthont a 10. Színházi Olimpia első bábelőadásának

Pásztor Andrea | 2023-04-14

Yael Rasooly elvarázsolta kecskeméti közönséget. Csütörtökön este egy világhírű produkcióval ünnepelhette a kecskeméti közönség a 10. Színházi Olimpiát, amelynek idén Magyarország ad otthon. Az izraeli Yael Rasooly hozta el a Cirókába Paper Cut című előadását, frenetikus sikert aratva.

A 40’-es, 50'-es legendás mozicsillagainak érezhették magukat a Ciróka Bábszínház vendégei tegnap este. Vörös szőnyegen, korhű ruhába öltözött fiatalok invitálására léphettek be az épületbe, amely otthont adott a 10. Színházi Olimpia első bábelőadásának. Nem véletlenül volt teltház, hiszen Yael Rasooly Paper Cut című előadása már több mint 35 ország közönségét hódította meg. Az izraeli színész-rendező nem csak parádés színjátékával, bravúros bábtechnikájával, de humorával, szuggesztív személyiségével és gyönyörű hangjával is elvarázsolta a kecskeméti közönséget. Előadását a hírös városra szabta, és a nézőket is bevonta a játékba. Bár abszurd bábjátékát angolul adta elő, azok is ugyanúgy élvezték, akik nem beszélik ezt a nyelvet.

Fergeteges produkciója után Yael mesélt magáról, az előadás megszületéséről, és örömmel válaszolt a közönség kérdéseire is. Az udvaron pezsgős koccintással koronázták meg a felejthetetlen estét. Sőt arra is volt lehetőség, hogy a mozi hőskorának sztárjai bőrébe bújjunk egy-egy fotó kedvéért.

Ezzel nem érnek véget a Színházi Olimpia kecskeméti programjai. A Ciróka Bábszínház vendége lesz Écsi Gyöngyi a Felvidékről Szőlőszem Kálmán című, gyermekeknek szóló előadásával. Májusban és júniusban pedig külföldi és hazai utcaszínházi produkciók érkeznek városunkba, a legkülönbözőbb műfajokban. A városi bábjáték mellett, cirkuszi játék, egyszemélyes showműsorok, artista produkciók, gólyalábasok, bohócok teszik majd izgalmassá ezeket a hétvégéket.

Forrás: hirös.hu